Geheimhouding 'Game of Thrones' s6 groot

Geheimhouding Game of Thrones s6 groot

Geen screeners voor de pers.

Jim Pedd, 3 maart 2016 om 13:51

Als je als criticus een serie moet recenseren, levert de producerende zender vaak vooraf een screener aan. Dat houdt in dat er een aflevering online of soms op Dvd aangeleverd wordt, met beeldvullende watermerken om te voorkomen dat je de boel uit laat lekken. Dat alles om te voorkomen dat er afleveringen lekken. Vorig jaar gebeurde dat wel rond HBO’s Game of Thrones, toen vonden maar liefst vier afleveringen hun weg naar het internet, voor de release. Misschien wel om die reden heeft HBO besloten géén screeners meer te geven aan de pers.
”Er zullen geen kopieën verzonden worden voor recensies,” vertelde HBO programming president Michael Lombardo aan Entertainment Weekly. Het is een wat ongebruikelijke zet, want zelfs van grote series als The Walking Dead worden vooraf screeners uitgedeeld. Toch is de keus begrijpelijk, showrunners David Benioff en Dan Weiss willen voor geen goud dat er geheimen uitlekken rond dit nieuwe seizoen. Niet alleen omdat ze bang zijn voor een herhaling van de fouten rond het vijfde seizoen, ook omdat de serie ditmaal onbekend terrein betreedt. Zelfs fans van de boeken van George R.R. Martin weten niet waar de serie heen gaat.

”Het is pijnlijk voor Dan en David [als iets uitlekt],” vertelde Lombardo. ”Als je als journalist een kopie hebt, vragen vrienden natuurlijk of ze mee kunnen kijken. Die dingen gebeuren. We hebben het over de voor- en nadelen gehad. Sommige leden van de pers zijn fans die nu teleurgesteld raken, maar ze zullen het begrijpen.”

De marketing rond de serie heeft sowieso al een andere wending genomen dan eerdere seizoenen. Met nog geen twee maanden te gaan tot de première is er nog altijd geen trailer met beelden van het seizoen vrijgegeven. Wel was er een reeks foto’s, maar verder hebben we nog maar weinig gezien. De serie keert op 24 april terug.

Bron: EW

Lees meer over: game of thrones, geheimhouding, screeners, seizoen 6, george rr martin, db weiss, david benioff, michael lombardo

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws