search

Ons nieuws van donderdag 3 maart 2016

AMC kondigt "The Terror" aan
Series / Nieuws

AMC kondigt "The Terror" aan

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Dan Simmons.

Geoffrey Ketels

AMC heeft bekend gemaakt dat het in 2017 met een gloednieuwe serie op de proppen komt die ons meeneemt naar het jaar 1847. De kijker zal in de serie een expeditie volgen die op het eerste zicht niet zoveel gevaar met zich meebrengt, tot de expeditieleden worden aangevallen door een mysterieus dier. De roman van Dan Simmons die in 2007 verscheen gaf een fictieve twist aan het verhaal van kapitein Sir John Franklin wiens expeditie naar het Noorden met de AMS Erebus en HMS Terror letterlijk de mist in ging. Het is net deze roman die aan de basis zal liggen van deze gloednieuwe AMC serie.

Er werken aan The Terror heel wat bekende namen mee. Zo zal David Kajganich (True Story) het plot schrijven en werd hij ook aangesteld als co-showrunner naast Soo High (The Whispers en The Killing). De productie van de reeks is in handen van Ridley Scott en David W. Zucker. Zij waren eerder verantwoordelijk voor respectievelijk The Man In The High Castle en The Good Wife. Tot slot werd door AMC nog bekend gemaakt dat het eerste seizoen uit tien afleveringen zal bestaan.

Kijk jij ook al uit naar wat The Terror allemaal voor ons in petto zal hebben?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geheimhouding 'Game of Thrones' s6 groot
Series / Nieuws

Geheimhouding 'Game of Thrones' s6 groot

Geen screeners voor de pers.

Als je als criticus een serie moet recenseren, levert de producerende zender vaak vooraf een screener aan. Dat houdt in dat er een aflevering online of soms op Dvd aangeleverd wordt, met beeldvullende watermerken om te voorkomen dat je de boel uit laat lekken. Dat alles om te voorkomen dat er afleveringen lekken. Vorig jaar gebeurde dat wel rond HBO's Game of Thrones, toen vonden maar liefst vier afleveringen hun weg naar het internet, voor de release. Misschien wel om die reden heeft HBO besloten géén screeners meer te geven aan de pers.

"Er zullen geen kopieën verzonden worden voor recensies," vertelde HBO programming president Michael Lombardo aan Entertainment Weekly. Het is een wat ongebruikelijke zet, want zelfs van grote series als The Walking Dead worden vooraf screeners uitgedeeld. Toch is de keus begrijpelijk, showrunners David Benioff en Dan Weiss willen voor geen goud dat er geheimen uitlekken rond dit nieuwe seizoen. Niet alleen omdat ze bang zijn voor een herhaling van de fouten rond het vijfde seizoen, ook omdat de serie ditmaal onbekend terrein betreedt. Zelfs fans van de boeken van George R.R. Martin weten niet waar de serie heen gaat.

"Het is pijnlijk voor Dan en David [als iets uitlekt]," vertelde Lombardo. "Als je als journalist een kopie hebt, vragen vrienden natuurlijk of ze mee kunnen kijken. Die dingen gebeuren. We hebben het over de voor- en nadelen gehad. Sommige leden van de pers zijn fans die nu teleurgesteld raken, maar ze zullen het begrijpen."

De marketing rond de serie heeft sowieso al een andere wending genomen dan eerdere seizoenen. Met nog geen twee maanden te gaan tot de première is er nog altijd geen trailer met beelden van het seizoen vrijgegeven. Wel was er een reeks foto's, maar verder hebben we nog maar weinig gezien. De serie keert op 24 april terug.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvels 'Big Hero 6' krijgt serie
Series / Nieuws

Marvels 'Big Hero 6' krijgt serie

In 2017 op Disney XD te zien.

Naast een vervolg in de bioscoop, krijgt Marvel/Disney-animatiefilm Big Hero 6 ook een televisieserie. Disney XD zal de animatieserie in de loop van 2017 uitzenden. De serie is nu al in productie en zal het verhaal oppikken direct na de gebeurtenissen in de film.

Hiro mag eindelijk gaan studeren aan het San Fransokyo Institute of Technology en krijgt daar te maken met ontzagwekkende academische uitdagingen en de sociale problemen die komen kijken bij het zijn van de kleinste op de campus. Buiten de campus worden de uitdagingen voor Hiro en zijn team van high-tech helden groter, als een groep technologisch versterkte schurken de stad lastig begint te vallen. Niet alleen Hiro, maar ook Wasabi, Honey Lemon, Fred, Go Go en Baymax zullen ook te zien zijn in de serie.

"Onze collega's bij Walt Disney Animation Studios hebben een geweldige nieuwe wereld geschept, geïnspireerd door Marvel, met levendige en unieke personages," vertelde Disney Channels Worldwide president Gary Marsh. "We zijn er blij mee de kans te hebben deze personages verder te ontwikkelen met een animatieserie van wereldniveau, vol plezier, actie en het soort verhaalvertellen dat alleen Mark, Bob "” en Baymax "” kunnen leveren."

De serie wordt geproduceerd door Mark McCorkle, Bob Schooley en Nick Filippi.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen voor 'Fuller House'
Series / Nieuws

Tweede seizoen voor 'Fuller House'

De follow-up van Full House was populair genoeg.

Ondanks een wat lauwe ontvangst door critici, waren de kijkcijfers van Fuller House goed genoeg voor Netflix om nu al een tweede seizoen te bestellen. Dat werd aangekondigd middels een geinige video. De avonturen van Full House worden in Fuller House voortgezet. D.J. Tanner-Fuller (Candace Cameron Bure) is net weduwe geworden en woont in San Francisco.

Haar jonge zus, aspirerend muzikant Stephanie Tanner (Jodie Sweetin) en D.J.'s beste vriendin / mede-alleenstaande moeder Kimmy Gibbler (Andrea Barber), samen met Kimmy's vurige dochter Ramona (Soni Nicole Bringas) trekken allemaal in om te helpen zorgen voor D.J.'s drie jonge zoons: de opstandige 12-jarige Jackson (Michael Champion), neurotische 7-jarige Max (Elias Harger) en baby Tommy Jr (Messitt Twins).

Kijken jullie uit naar het tweede seizoen van de serie?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.