'Xena' reboot gaat in op relatie tussen Xena en Gabrielle

Xena relatie met Gabrielle

Lucy Lawless en Renée O’Connor speelden deze personages in de originele serie.

Michelle Iwema, 13 maart 2016 13:00

NBC kondigde een tijd terug aan te werken aan een reboot van Xena: Warrior Princess, uitgezonden van 1995 tot en met 2001. Nu zijn er meer details bekend gemaakt, namelijk over de relatie tussen Xena en Gabrielle.
Toen de originele serie werd uitgezonden, was een van de elementen die het zo bijzonder maakte de relatie tussen de personages Xena (gespeeld door Lucy Lawless en Gabrielle. Er was een spanning tussen de personages, die niet werd uitgesproken maar zorgde voor een "zullen ze wel of niet wat krijgen"- gevoel. Dat twee vrouwen zo'n spanning hadden, werd als vrij risque gezien.

Maar een aantal jaar verder zijn er heel wat barrieres op het gebied van seksualiteit doorbroken en in de reboot zal er daarom ook meer worden ingegaan op deze relatie. "Xena zal een heel andere show worden, gemaakt om heel andere redenen," aldus scenarioschrijver Javier Grillo-Marxuach op tumblr waar hij vragen van fans beantwoordde. "Er is geen reden om Xena nieuw leven in te blazen als we niet de relatie geheel onderzoeken, die tijdens de uitzendingen van de jaren negentig alleen op de achtergrond getoond kon worden. Het zal ook mijn visie op de wereld weerspiegelen."

Voorlopig is er alleen een script in de maak. Wanneer er zal worden gecast en gefilmd, is nog niet bekend. Kijken jullie uit naar een terugkeer van Xena en meer uitleg over haar relatie met Gabrielle?


Bron: Tumblr

Lees meer over: Xena, Gabrielle, Xena Warrior Princess, Lucy Lawless, reboot Xena, Tumblr, scenario

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws