search
Showrunners: beste 'Game of Thrones' seizoen tot nu toe
Series / Nieuws

Showrunners: beste 'Game of Thrones' seizoen tot nu toe

Het zesde seizoen kon bijna niet beter...

Nog een maand en dan gaat het zesde seizoen van HBO's Game of Thrones van start. Net als elk jaar vertellen cast en crew op de één of andere manier dat dit seizoen het beste tot nu toe wordt. Showrunners David Benioff en D.B. Weiss vertelden dit nog eens tegenover Entertainment Weekly. Er werd gevraagd welk deel van dit seizoen het interessantste zou zijn volgens hen. Daarop antwoordde Benioff als volgt:


"Het complete seizoen. Dan en ik hebben het er veel over gehad. We proberen het echt niet te hypen. Er zijn twee afleveringen waar we nerveus van worden, die niet zo zijn geworden als we hadden gehoopt. In dit seizoen zit geen zwakke aflevering. We hebben geweldige regisseurs die weten wat ze doen en tijdens het schrijven van de scenario's dachten we al dat dit misschien ons sterkste seizoen ooit zou worden. Toen kwamen de afleveringen en die waren beter dan we gehoopt hadden. We zijn huiverig om te zeggen dat dit het beste seizoen is tot nu toe. Maar we kwamen er zo dicht bij. Voor mijn gevoel, nu alles bij elkaar kijkende, voelt dit als het beste werk dat we gemaakt hebben. Dit is het seizoen waar ik de meeste trots voor voel, omdat dit het moeilijkste was."

Daarmee refereert Benioff vermoedelijk naar het feit dat er ditmaal geen boeken zijn om te gebruiken als basis voor het verhaal. De showrunners moesten dit seizoen dus het hele verhaal zelf bedenken. Regisseurs dit jaar zijn Jeremy Podeswa (afleveringen 1 en 2), Daniel Sckheim (afleveringe 3 en 4), Jack Bender (afleveringen 5 en 6), Mark Mylod (afleveringen 7 en 8) en Miguel Sapochnik (afleveringen 9 en 10).

Vanaf 24 april weer te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen