search
Grootste tv-veldslag ooit in nieuw seizoen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Grootste tv-veldslag ooit in nieuw seizoen 'Game of Thrones'

Waarom ook niet?

Producent Bryan Cogman vertelde tegenover Entertainment Weekly dat HBO Game of Thrones zulk groot budget gegeven heeft, dat de grootste televisieveldslag ooit opgenomen kon worden. We weten niet wat voor veldslag het betreft, maar grote vechtscènes zijn niets vreemds voor de fantasyserie. Toch zou het een veldslag van menselijke legers tegenover elkaar worden.


"Het is absoluut de grootste [actiescène ooit]," aldus Cogman. "We wilden op een plek komen waar, als het op het verhaal en tijd en geld aankomt, het mogelijk zou worden om een echte veldslag te tonen. Eentje met een leger aan de ene kant en eentje aan de andere kant." Eerdere veldslagen in de serie waren al gigantisch, met bijvoorbeeld grote schepen in Blackwater (seizoen 2), een grote muur en kasteel (seizoen 4) en afgelopen seizoen met het ondode leger dat de Wildlings aanviel.

Die standaard moet nu nog eens vergroot worden. EW speculeert dat er twee grote legers met échte acteurs en figuranten tegenover elkaar komen te staan. "We vroegen ons af waarom je zo zelden echte veldslagen ziet op film en tv," aldus Dan Weiss, showrunner van de serie. "Als je kijkt naar wat er nodig is om zo'n veldslag te maken op een manier waarop het niet alleen chaotisch wordt, maar waarin je ook een gevoel van geografie en eb en vloed krijgt, realiseer je je waarom."

Toch mocht men het doen, net als vorig jaar. Toen was een gigantische veldslag te zien met vele tientallen figuranten en acteurs. "De opnames van die veldslag namen een maand in beslag," vertelde Benioff. "Miguel [Sapochnik] heet zulk goed werk verricht, dat we hem teruggehaald hebben. Ditmaal met paarden. Die zijn erg moeilijk, vooral in grote aantallen. Als je kijkt naar aantallen, de hoeveelheid extra's, stuntmannen, aantal opnamedagen, dan is dit de grootste veldslag die we ooit gemaakt hebben."

Thrones keert op 24 april terug.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen