search
Tv-serie op Dvd: Saving Hope (seizoen 3)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Saving Hope (seizoen 3)

Het bovennatuurlijke ziekenhuisdrama, dit keer op een meer basic uitgave.

Bedenkers: Malcolm MacRury | Morwyn Brebner | Cast: Erica Durance (Alex Reid), Michael Shanks (Charles "Charlie" Harris), Michelle Nolden (Dawn Bell), Daniel Gillies (Joel Goran), Huse Madhavji (Shahir Hamza), Julia Taylor Ross (Maggie Lin), Kristopher Turner (Gavin Murphy) e.a. | Uitzending serie: 2012 - heden | Tv-zenders: CTV

Het bovennatuurlijke ziekenhuisdrama Saving Hope heeft in de States er al vier seizoen op zitten, en de volgende reeks afleveringen komt er dit jaar alweer aan. Afgelopen maanden wordt de serie van de Canadese zender CTV razendsnel verspreid in de Nederlandse schappen, ondanks dat de serie niet te bekijken is op Nederlandse televisie. Wie weet komt hier snel verandering in, aangezien de serie (IMDb = 7,5) in de States prima kijkcijfers heeft een zeer geliefd is onder de liefhebbers. Entertainment One stelde onlangs de Nederlandse Dvd-uitgave voor het derde seizoen beschikbaar.

In het derde seizoen zijn Charlie (Michael Shanks) en Dawn (Michelle Nolden) in een race tegen de klok om Alex (Erica Durance) te redden nadat ze in haar hart is neergestoken. Ondertussen maakt Maggie (Julia Taylor Ross) een moedig besluit dat haar relatie met Gavin (Kristopher Turner) flink beïnvloedt.Uitgave: Saving Hope - Seizoen 3 | Aantal discs 5 x Dvd | Afleveringen: 18 x gem. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dobly Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8713045245696 | Release: Februari 2015 | Met dank aan: Entertainment One

De vijf schijven van deze Dvd-uitgave van het derde seizoen van Saving Hope zitten vastgeklikt op één drukknop van de standaard Dvd-keepcase. In de keepcase is geen info te vinden over (de locatie van) de achttien afleveringen. Ook de schijven bieden hierover geen uitkomst.

De beeldkwaliteit van de serie, gemaakt door de bedenkers van Rookie Blue, is zeker netjes voor een Dvd-uitgave. De kleuren ogen natuurlijk en sluiten goed aan op het bovennatuurlijke ziekenhuisdrama. Er is lichte laag ruis waarneembaar, wat zeker iets beter had gekund. Verder is de scherpte prima en de donkere scènes behouden doorgaans de details. Het geluid beperkt zich logischerwijs veelal tot prima te volgen dialoog.

Dit keer geen extra's
Waar het tweede seizoen nog wat extra's kreeg, levert Entertainment One bij het derde seizoen geen bonusmateriaal. Er zijn slechts een paar promotionele trailers (o.a. Familieweekend, My Big Fat Greek Wedding 2, Haven) te bekijken van andere eOne-titels. Jammer, zeker voor de fans van de geliefde serie.

Seizoen 4 al afgerond; seizoen 5 aangekondigd
De zender CTV heeft in februari de laatste aflevering uitgezonden van het vierde seizoen van Saving Hope. Ondertussen is ook duidelijk geworden dat er een vijfde seizoen komt, welke waarschijnlijk in september zal starten. En dit is logisch, aangezien de kijkcijfers nog altijd op een dezelfde, iets hoger niveau liggen als bij aanvang.

Hieronder de teaser voor het vierde seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen