search

Ons nieuws van vrijdag 1 april 2016

Geen geheel nieuwe cast in tweede seizoen 'Legends of Tomorrow'
Series / Nieuws

Geen geheel nieuwe cast in tweede seizoen 'Legends of Tomorrow'

De oude helden blijven gewoon aan.

Onlangs werd bekend gemaakt dat The CWs superheldenserie Legends of Tomorrow een tweede seizoen gaat krijgen. In voorbereiding daarop blijkt nu dat de cast niet geheel vernieuwd wordt. Daar waren lange tijd verhalen over. De spin-off van Arrow en The Flash zou een compleet nieuw team krijgen, maar volgens producent Marc Guggenheim blijven de voornaamste castleden aan boord.

"De serie krijgt geen geheel nieuwe cast komend jaar, maar we hebben wel een paar lege stoelen, en met lege stoelen komen mogelijkheden," vertelde hij tegenover IGN. "Elke keer dat we een nieuw personage ontmoeten in Arrow of The Flash denken we, 'Oh, het zou leuk zijn als die in Legends te zien is'."

Daarom is er ook uitgebreid gesproken over de mogelijkheden om mensen te vervangen, maar uiteindelijk besloot men dat niet te doen. Wel komen er "mensen voor een paar afleveringen" langs.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie 'Banshee' seizoen 4
Recensie

Recensie 'Banshee' seizoen 4

Brengt het laatste seizoen van de serie ons ook wat we ervan hopen?

Sinds 2013 kan de serieliefhebber het verhaal van een enigmatische oud-gevangene volgen, die de identiteit van Lucas Hood overneemt, de vermoorde sheriff van het stadje Banshee. Vorig jaar februari werd de serie verlengd voor een vierde en laatste seizoen, dat vanaf morgen op HBO Nederland te zien is. In totaal zullen er acht afleveringen komen, waarvan Serietotaal de eerste drie mocht zien.

Voor de kijker die niet bekend is met het verhaal van de show: centraal staat dus Lucas Hood. Hij is in het begin vooral op zoek naar manieren om weer een band op te bouwen met zijn voormalige partner-in-crime en liefje, Carrie Hopewell. Zij verschuilt zich in Banshee, dat een echt Amish-dorpje is, compleet met maffia, indianen en skinheads. Het is kortom een kruitvat en dat merken we in de serie, die veel hard geweld toont.

Aan het einde van het derde seizoen besloot Hood zijn ster als sheriff van Banshee af te doen en te vertrekken. Maar hij worstelt nog altijd met zijn verleden in de stad. Zo heeft hij Job nooit terug kunnen vinden na zijn ontvoering uit Camp Genoa. Lucas keert dus terug naar Banshee, waar een boel veranderd blijkt te zijn. Een wrede seriemoordenaar zaait dood en verderf en er is een nieuwe sheriff en een nieuwe burgemeester. Alles blijkt verbonden te zijn en Lucas en Carrie pikken al snel het spoor naar Genoa op, om een nieuwe poging tot het redden van Job te doen.

Het verhaal zit, zoals je gewend zal zijn van de serie, weer vol twists. De flashbacks die ditmaal zijn toegevoegd zorgen voor sterke extra spanning. Wel lijkt het geheel soms een beetje op martelporno: vooral die flashbacks zitten vol gruwelijke momenten. Dat doet ergens een beetje af aan de serie, maar past ook bij de stijl die de afgelopen jaren geïntroduceerd is in de show. Die gruwelen worden gelukkig meer dan gecompenseerd met spannende en sterk gemaakte actiescènes en een cast die behoorlijk op dreef is.

De verwachting is dan ook dat ons afscheid van Banshee en zijn harde maffia, de spannende verhalen van Lucas, Carrie en Proctor (en de rest) sterk is. Het hoogtepunt is het feit dat alles bij elkaar aan het komen is voor dit afscheid. De seriemoordenaar die er is en de zoektocht van Lucas naar de waarheid, verbinden allebei elementen uit eerdere seizoenen. Een goed begin dus!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gaat voor eerste Spaanse serie
Series / Nieuws

Netflix gaat voor eerste Spaanse serie

Vooral gefocust op vrouwelijke personages.

Netflix timmert aan de weg en kijkt verder dan alleen Engelstalige producties. De streamingdienst heeft nu zijn eerste Spaanstalige serie besteld, opgenomen en geproduceerd in Spanje.

Volgens The Hollywood Reporte is Carlos Sedes (Velvet, Gran Reserva) aangetrokken voor de regie en de serie zou zich afspelen in de twintiger jaren van de vorige eeuw. Er wordt gefocust op vier vrouwen van verschillende komaf die samenwerken als telefonistes op het hoofdkantoor van de Spaanse nationale telefoonmaatschappij.

Er moeten zestien afleveringen van elk vijftig minuten worden opgenomen en in 2017 zouden deze via Netflix te zien zijn, wereldwijd. Overigens is dit een zoveelste 'internationale' stap. Eerder werden series bij Britse, Franse, Italiaanse en Duitse makers besteld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Dvd: Saving Hope (seizoen 3)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Saving Hope (seizoen 3)

Het bovennatuurlijke ziekenhuisdrama, dit keer op een meer basic uitgave.

Bedenkers: Malcolm MacRury | Morwyn Brebner | Cast: Erica Durance (Alex Reid), Michael Shanks (Charles "Charlie" Harris), Michelle Nolden (Dawn Bell), Daniel Gillies (Joel Goran), Huse Madhavji (Shahir Hamza), Julia Taylor Ross (Maggie Lin), Kristopher Turner (Gavin Murphy) e.a. | Uitzending serie: 2012 - heden | Tv-zenders: CTV

Het bovennatuurlijke ziekenhuisdrama Saving Hope heeft in de States er al vier seizoen op zitten, en de volgende reeks afleveringen komt er dit jaar alweer aan. Afgelopen maanden wordt de serie van de Canadese zender CTV razendsnel verspreid in de Nederlandse schappen, ondanks dat de serie niet te bekijken is op Nederlandse televisie. Wie weet komt hier snel verandering in, aangezien de serie (IMDb = 7,5) in de States prima kijkcijfers heeft een zeer geliefd is onder de liefhebbers. Entertainment One stelde onlangs de Nederlandse Dvd-uitgave voor het derde seizoen beschikbaar.

In het derde seizoen zijn Charlie (Michael Shanks) en Dawn (Michelle Nolden) in een race tegen de klok om Alex (Erica Durance) te redden nadat ze in haar hart is neergestoken. Ondertussen maakt Maggie (Julia Taylor Ross) een moedig besluit dat haar relatie met Gavin (Kristopher Turner) flink beïnvloedt.



Uitgave: Saving Hope - Seizoen 3 | Aantal discs 5 x Dvd | Afleveringen: 18 x gem. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dobly Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8713045245696 | Release: Februari 2015 | Met dank aan: Entertainment One

De vijf schijven van deze Dvd-uitgave van het derde seizoen van Saving Hope zitten vastgeklikt op één drukknop van de standaard Dvd-keepcase. In de keepcase is geen info te vinden over (de locatie van) de achttien afleveringen. Ook de schijven bieden hierover geen uitkomst.

De beeldkwaliteit van de serie, gemaakt door de bedenkers van Rookie Blue, is zeker netjes voor een Dvd-uitgave. De kleuren ogen natuurlijk en sluiten goed aan op het bovennatuurlijke ziekenhuisdrama. Er is lichte laag ruis waarneembaar, wat zeker iets beter had gekund. Verder is de scherpte prima en de donkere scènes behouden doorgaans de details. Het geluid beperkt zich logischerwijs veelal tot prima te volgen dialoog.

Dit keer geen extra's
Waar het tweede seizoen nog wat extra's kreeg, levert Entertainment One bij het derde seizoen geen bonusmateriaal. Er zijn slechts een paar promotionele trailers (o.a. Familieweekend, My Big Fat Greek Wedding 2, Haven) te bekijken van andere eOne-titels. Jammer, zeker voor de fans van de geliefde serie.

Seizoen 4 al afgerond; seizoen 5 aangekondigd
De zender CTV heeft in februari de laatste aflevering uitgezonden van het vierde seizoen van Saving Hope. Ondertussen is ook duidelijk geworden dat er een vijfde seizoen komt, welke waarschijnlijk in september zal starten. En dit is logisch, aangezien de kijkcijfers nog altijd op een dezelfde, iets hoger niveau liggen als bij aanvang.

Hieronder de teaser voor het vierde seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe foto's seizoensfinale 'Supergirl'
Series / Foto's

Nieuwe foto's seizoensfinale 'Supergirl'

De laatste aflevering van het eerste seizoen wordt op 18 april uitgezonden door CBS.

CBS en DC hebben een reeks nieuwe foto's van de seizoensfinale van Supergirl vrijgegeven. De belangrijkste van deze foto's kun je hieronder bekijken. De laatste aflevering van het succesvolle eerste seizoen over de superheldin wordt op 18 april uitgezonden en draagt de titel 'Better Angels'.

Melissa Benoist (Whiplash) speelt de hoofdrol in de superheldenserie. Daarnaast speelt Mehcad Brooks de rol van James Olsen en Laura Benanti de rol van Alura Zor-El, de Kryptoniaanse moeder van Supergirl. Ali Adler (No Ordinary Family) en Greg Berlanti (Arrow, The Flash) produceren Supergirl samen met Sarach Schechter en Warner Bros. TV.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer tv-versie 'Wolf Creek'
Series / Trailer

Eerste trailer tv-versie 'Wolf Creek'

John Jarratt speelt net als in de films de rol van psychopaat Mick Taylor.



Na twee films, weet Wolf Creek nu ook zijn weg naar het kleine scherm te vinden via de Australische streaming service Stan. In plaats van een 120 minuten durende film wordt het ditmaal een zesdelige miniserie, die zal worden uitgezonden in Australië. Als dat een succes blijkt, zal de serie vast en zeker ook onze kant op komen. Acteur John Jarratt zal opnieuw de iconische rol spelen van psychopaat Mick Taylor. Vandaag hebben we de eerste trailer voor jullie, die hierboven bekeken kan worden.

In de miniserie heeft Taylor het gemunt op een gezin, dat bestaat uit nietsvermoedende Amerikaanse toeristen. Lucy Fry zal de 19-jarige dochter genaamd Eve spelen, die een moordlustige aanval van Taylor ontkomt. Zij wil hoe dan ook wraak nemen op de moordlustige Australiër. Daarnaast zijn er in Wolf Creek rollen weggelegd voor Robert Taylor ("Longmire"), Dustin Clare ("Spartacus"), Matt Levett ("Drown") en Deborah Mailman ("The Sapphires"). Alle zes afleveringen worden op 12 mei a.s. beschikbaar gesteld door Stan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.