Dvd-recensie: 'NCIS: New Orleans' seizoen 1

Een uitgave boordevol extra's!

Jim Pedd, 06-04-2016 16:12

Bedenker: Gary Glasberg | Cast: Scott Bakula (Dwayne Pride), Lucas Black (Christopher LaSalle), Zoe McLellan (Meredith Brody), Rob Kerkovich (Sebastian Lund) e.a. | Jaren: 2014 - heden | Zender: CBS
In 2003 kregen we via een achterdeurpilot de serie NCIS voorgeschoteld. Die loopt nu nog altijd en kreeg in 2009 een spin-off in de vorm van NCIS: Los Angeles. Ondertussen is er nu nog een nieuwe serie in de franchise te zien, die zich concentreert rond New Orleans. Het eerste seizoen van de show is nu in Nederland te koop op Dvd.

In een stad, die ramp na ramp overleeft, is er een elite-team die toegewijd is om de kusten wat veiliger te maken. Dwayne Cassius "King" Pride (Bakula) kent elke hoek van de Crescent City uit zijn dagen als plaatsvervanger. Nu is zijn missie veel gevaarlijker en moet hij zijn elite-team leiden door verschillende misdrijven die zelfs een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid. De rechterhand van Pride, Christopher Lasalle (Black) houdt erg veel van zijn stad, net zoals de rest. Nieuwkomer Meredith Brody (McLellan) toont haar kwaliteiten in onderhandelingen met de misdadigers. De excentrieke, forensische wetenschapper Sebastian Lund (Kerkovich) is een expert in bewijsmateriaal terwijl medische examinator Loretta Wade (Pounder) haar intelligentie en ervaring gebruikt om de geheimen van de doden te ontrafelen. Samen zijn ze een ijzersterk team en kunnen ze iedere misdrijf aan. Bekijk nu alle 23 afleveringen van het eerste seizoen van NCIS: New Orleans in de mooie 6-disc dvd set.

De show is goed ontvangen volgens RottenTomatoes. De serie wordt geprezen om de "solide cast" en de "prachtige locaties". Daarnaast prijzen critici Scott Bakula voor zijn hoofdrol in de show. De kijkcijfers mogen er wel zijn verder: gemiddeld keken zo'n 17,4 miljoen mensen naar afzonderlijke afleveringen van het eerste seizoen.Dvd: [url2=https://www.serietotaal.nl/937/ncis-new-orleans]NCIS: New Orleans[url2] Seizoen 1 | Duur: ongeveer 15,2 uur | Release: maart 2016 | Video: 1.78:1 | Audio: Dolby Digital 5.1 Surround: Engels, Frans, Duits | Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans, Duits | Discs: 6xDvd | EAN: 5-053083-047276 | Met dank aan: CBS DVD

NCIS: New Orleans heeft een prima Dvd-uitgave gekregen. Aangeleverd wordt een standaard Dvd-hoes met daar een slipcover omheen. Beiden hebben exact hetzelfde ontwerp en tonen de hoofdpersonen. Maak je de hoes open, zie je zes schijven, zoals op de bovenstaande afbeelding weergegeven.

De beelden van NCIS: New Orleans zien er sfeervol uit. De serie is digitaal opgenomen en ziet er meestal best prima uit, hoewel de beelden niet van de beste kwaliteit zijn. De kleuren komen wel echt over. Verder maakt men goed gebruik van muziek in de show, en wordt de sfeer die je verwacht van New Orleans goed overgebracht. Verder klinkt het dialoog prima uit de boxen.

Extra's
Er zitten flink wat extra's bij de uitgave. Zo zijn er spin-off afleveringen van het elfde seizoen van NCIS: Crescent City Part I en Part II. Andere featurettes gaan over het opzetten van de productie in de stad en het schrijven van afleveringen. Het is een behoorlijk volle uitgave, met extra's die amusant zijn om naar te kijken.

Toekomst
NCIS: New Orleans is voorlopig nog niet van de buis. Al in januari 2015 werd de serie verlengd voor een tweede seizoen, dat in september van dat jaar in première ging. Later, in maart 2016, werd de serie verlengd voor een derde seizoen.

Lees meer over: Dvd, review, recensie, bluray, blu ray, ncis new Orleans, gary glasbeg, scott bakula, lucas black, zoe mclellan, rob kerkovich, cbs

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam