search

Ons nieuws van woensdag 6 april 2016

Dvd-recensie: 'NCIS: New Orleans' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'NCIS: New Orleans' seizoen 1

Een uitgave boordevol extra's!

Bedenker: Gary Glasberg | Cast: Scott Bakula (Dwayne Pride), Lucas Black (Christopher LaSalle), Zoe McLellan (Meredith Brody), Rob Kerkovich (Sebastian Lund) e.a. | Jaren: 2014 - heden | Zender: CBS

In 2003 kregen we via een achterdeurpilot de serie NCIS voorgeschoteld. Die loopt nu nog altijd en kreeg in 2009 een spin-off in de vorm van NCIS: Los Angeles. Ondertussen is er nu nog een nieuwe serie in de franchise te zien, die zich concentreert rond New Orleans. Het eerste seizoen van de show is nu in Nederland te koop op Dvd.

In een stad, die ramp na ramp overleeft, is er een elite-team die toegewijd is om de kusten wat veiliger te maken. Dwayne Cassius "King" Pride (Bakula) kent elke hoek van de Crescent City uit zijn dagen als plaatsvervanger. Nu is zijn missie veel gevaarlijker en moet hij zijn elite-team leiden door verschillende misdrijven die zelfs een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid. De rechterhand van Pride, Christopher Lasalle (Black) houdt erg veel van zijn stad, net zoals de rest. Nieuwkomer Meredith Brody (McLellan) toont haar kwaliteiten in onderhandelingen met de misdadigers. De excentrieke, forensische wetenschapper Sebastian Lund (Kerkovich) is een expert in bewijsmateriaal terwijl medische examinator Loretta Wade (Pounder) haar intelligentie en ervaring gebruikt om de geheimen van de doden te ontrafelen. Samen zijn ze een ijzersterk team en kunnen ze iedere misdrijf aan. Bekijk nu alle 23 afleveringen van het eerste seizoen van NCIS: New Orleans in de mooie 6-disc dvd set.

De show is goed ontvangen volgens RottenTomatoes. De serie wordt geprezen om de "solide cast" en de "prachtige locaties". Daarnaast prijzen critici Scott Bakula voor zijn hoofdrol in de show. De kijkcijfers mogen er wel zijn verder: gemiddeld keken zo'n 17,4 miljoen mensen naar afzonderlijke afleveringen van het eerste seizoen.



Dvd: [url2=https://www.serietotaal.nl/937/ncis-new-orleans]NCIS: New Orleans[url2] Seizoen 1 | Duur: ongeveer 15,2 uur | Release: maart 2016 | Video: 1.78:1 | Audio: Dolby Digital 5.1 Surround: Engels, Frans, Duits | Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans, Duits | Discs: 6xDvd | EAN: 5-053083-047276 | Met dank aan: CBS DVD

NCIS: New Orleans heeft een prima Dvd-uitgave gekregen. Aangeleverd wordt een standaard Dvd-hoes met daar een slipcover omheen. Beiden hebben exact hetzelfde ontwerp en tonen de hoofdpersonen. Maak je de hoes open, zie je zes schijven, zoals op de bovenstaande afbeelding weergegeven.

De beelden van NCIS: New Orleans zien er sfeervol uit. De serie is digitaal opgenomen en ziet er meestal best prima uit, hoewel de beelden niet van de beste kwaliteit zijn. De kleuren komen wel echt over. Verder maakt men goed gebruik van muziek in de show, en wordt de sfeer die je verwacht van New Orleans goed overgebracht. Verder klinkt het dialoog prima uit de boxen.

Extra's
Er zitten flink wat extra's bij de uitgave. Zo zijn er spin-off afleveringen van het elfde seizoen van NCIS: Crescent City Part I en Part II. Andere featurettes gaan over het opzetten van de productie in de stad en het schrijven van afleveringen. Het is een behoorlijk volle uitgave, met extra's die amusant zijn om naar te kijken.

Toekomst
NCIS: New Orleans is voorlopig nog niet van de buis. Al in januari 2015 werd de serie verlengd voor een tweede seizoen, dat in september van dat jaar in première ging. Later, in maart 2016, werd de serie verlengd voor een derde seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kat Graham verlaat The Vampire Diaries
Series / Nieuws

Kat Graham verlaat The Vampire Diaries

Alweer slecht nieuws voor The Vampire Diaries fans.

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Nina Dobrev en Steven R. McQueen waren jarenlang twee van de belangrijkste personages uit de serie The Vampire Diaries. Steven R. McQueen is reeds enige tijd niet meer te zien in de reeks, maar dat ook Nina Dobrev haar vampier tanden na seizoen 6 voorgoed zou opbergen kwam bij fans van The Vampires Diaries toch behoorlijk hard aan. Helaas is daarmee het slechte nieuws nog niet voorbij.

Met het zevende seizoen dat op moment van schrijven op de televisie te zien is gaat blijkbaar ook bij andere leden van de cast het idee spelen om er de brui aan te geven. Kat Graham, die reeds sinds de première de rol speelt van Bonnie Bennett heeft recent in een interview aangegeven dat het achtste seizoen ook meteen haar laatste zou zijn. Hoewel er geen zekerheid is dat de serie na het achtste seizoen nog verder zal gaan zou dit nu ook niet meteen als een verrassing komen.

Zou jij The Vampire Diaries nog verder kijken nu toch al enkele van de originele castleden duidelijk afscheid willen nemen van hun bestaan in Mystic Falls?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
John Travolta wil rol in 'American Crime Story' seizoen 2
Series / Nieuws

John Travolta wil rol in 'American Crime Story' seizoen 2

Acteur wil zichzelf spelen in het volgende seizoen van de serie.

American Crime Story: The O.J. Simpson Trial is een enorm succes gebleken en daarom zijn er al plannen voor een volgend seizoen. Het zal dan niet gaan om O.J. Simpson, maar over de Orkaan Katrina.

John Travolta speelde in American Crime Story: The O.J. Simpson de rol van Simpsons advocaat Robert Shapiro, maar ziet een rol in een tweede seizoen ook zitten. Dan wil hij namelijk zichzelf spelen. Tijdens Katrina vloog Travolta namelijk met zijn eigen Boeing 707 naar New Orleans om mensen te helpen.

"Ik heb interesse in het Katrina verhaal omdat Kelly [Preston, Travolta' s echtgenote] en ik daar in het echt ook deelgenoot van waren," zei Travolta. "We gingen daar met een vliegtuig vol medicijnen en andere benodigdheden heen en gingen de wijken in om mensen te helpen, dus ik heb er een persoonlijke connectie mee. Het raakt me erg."

De schrijvers zijn nog maar net begonnen met het ontwikkelen van een tweede seizoen. Een titel is nog niet bekend gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grace and Frankie' trailer seizoen 2
Series / Trailer

'Grace and Frankie' trailer seizoen 2

Jane Fonda en Lily Tomlin zijn 6 mei terug op Netflix met meer datingsbelevenissen.



Grace and Frankie is op 6 mei terug op Netflix met een tweede seizoen. Opnieuw beleven Jane Fonda en Lily Tomlin daarin weer van alles terwijl ze proberen te wennen aan het leven als vrijgezel op oudere leeftijd. De trailer daarvan kan je hierboven bekijken.

In het eerste seizoen kwamen Grace en Frankie erachter, dat hun mannen met elkaar een relatie waren begonnen. Hun leven staat hiermee op de kop, want ineens zijn ze na jarenlange relaties vrijgezel in een datingwereld waar ze nooit iets mee te maken hebben gehad. Tussen de twee vrouwen ontstaat tegen alle verwachtingen in een bijzondere, onbreekbare band. Grace en Frankie treden vol goede moed hun onzekere nieuwe toekomst tegemoet en samen met hun ex-echtgenoten en kinderen ontdekken ze de ware betekenis van 'familie'.

In het nieuwe seizoen wordt hun onconventionele band op de proef gesteld door gezondheidsprobleempjes, zakelijke uitdagingen, pijnlijke geheimen en opbloeiende romances. In de winter van hun leven worden Grace en Frankie pas geconfronteerd met interessante levenslessen en leren ze om elkaar te koesteren ondanks hun uiteenlopende persoonlijkheden.

Het nieuwe seizoen wordt op 6 mei toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Hebben jullie al zin in de nieuwe afleveringen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.