search
BBC komt met dramaserie 'The Missing'
Series / Nieuws

BBC komt met dramaserie 'The Missing'

Met hoofdrollen voor James Nesbitt (The Hobbit), Frances O' Connor (A.I.: Artificial Intelligence) en Tcheky Karyo (Goldeneye).

Televisienetwerk Starz heeft aangekondigd dat het samen met de BBC een nieuwe dramaserie gaat produceren en uitzenden. The Missing zal in eerste instantie bestaan uit acht afleveringen en speelt zich af in Brussel. De serie, waarvan de opnames reeds zijn begonnen, is geschreven door Harry en Jack Williams (Honest) en geregisseerd door Tom Shankland (Ripper Street).


The Missing volgt Tony, gespeeld door James Nesbitt (The Hobbit), een man die instort nadat zijn zoontje Oliver tijdens een vakantie in Frankrijk wordt ontvoerd. Tony raakt volledig in de ban en is niet in staat om te accepteren dat zijn kind wellicht dood is. Hij is jarenlang naar Oliver op zoek, wat op den duur het einde van zijn huwelijk met Emily (Frances O' Connor, A.I.: Artificial Intelligence) betekent. Tcheky Karyo (Goldeneye) speelt Julien, de Franse rechercheur die aan het hoofd staat van de zoektocht naar Oliver. Hij is inmiddels met pensioen, maar heeft de zaak ook nooit uit zijn hoofd kunnen zetten. The Missing wordt verteld aan de hand van een fascinerende, narratieve puzzel en laat zien hoeveel impact de ontvoering van een kind kan hebben en waartoe zaken als obsessie en hoop kunnen leiden.

Verder zijn er rollen voor Jason Flemyng, Ken Stott, Arsher Ali, Said Taghmaoui, Emile Dequenne, Anamaria Marinca, Eric Godon, Anastasia Hille en Johan Leysen. The Missing wordt op BBC One en Starz in het najaar uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen