search
Geen spin-offs voor 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Geen spin-offs voor 'Game of Thrones'

Er wordt op dit moment helemaal niet over gesproken.

Waarschijnlijk was je al teleurgesteld over het nieuws dat de laatste twee seizoenen van HBO's Game of Thrones in totaal mogelijk maar dertien afleveringen krijgen. Nu hebben we helaas nog een teleurstelling voor je in petto: David Benioff en D.B. Weiss zien een spin-off voor de serie voorlopig niet zitten. Dit vertelde Michael Lombardo tegen Entertainment Weekly.


"Nee, als die er zou komen, zou dat van de hand van [Benioff en Weiss] moeten zijn, of [schrijver George R.R. Martin] moet het gevoel hebben dat het werkt. Niet wetende hoe dit verhaal eindigt, weet ik het niet. Er zijn genoeg personages, secundaire personages waar je een wereld rond kan bouwen. We proberen altijd te steunen op een sterke artistieke visie. Maar we gaan niets maken tenzij we de passie voelen."

In het verleden vertelden Weiss en Benioff al eens dat personages als Bronn, Sam en Gilly makkelijk een komedieavontuur zouden kunnen krijgen. Maar volgens Weiss gaat dat voorlopig niet gebeuren. "We hebben het daar niet over. Het werk op dit moment is te groot om na te denken over spin-offs, pretparken, ijsballet… als iemand een goede pitch heeft voor een geweldig Game of Thrones ijsballet, laat het ons weten."

Er is in het verleden al gesproken over spin-offs voor de show. Zo zouden de Tales of Dunk and Egg novella's van schrijver George R.R. Martin zich hier goed voor lenen. Er was zelfs even sprake van dat de verfilming van deze boeken de showrunners zouden toestaan om te wachten op de publicatie van The Winds of Winter. Daar is op dit moment dus geen sprake meer van.

Op 24 april vindt de première van het zesde seizoen plaats. Uiteraard heeft Serietotaal weer recaps.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen