search
Journalist wil afleveringen 'Game of Thrones' vrijgkrijgen
Series / Nieuws

Journalist wil afleveringen 'Game of Thrones' vrijgkrijgen

De Amerikaanse president kreeg de al te zien, dus via de Freedom of Information Act zou de boel vrijgegeven moeten worden.

HBO bood Amerikaans president Obama een unieke kans. Hij vroeg of hij alle afleveringen van Game of Thrones alvast mocht zien en kreeg uiteraard toestemming daarvoor. Journalist Vanessa Golembewski speelt daar handig op in door via de FOIA-wet te proberen alle afleveringen vervroegd vrij te laten geven.


Die wet staat Amerikaanse burgers namelijk toe om onder bepaalde voorwaarden toegang te krijgen tot overheidsinformatie. Indien het bijvoorbeeld staatsgeheimen betreft, worden de gegevens niet vrijgegeven, maar dat is nu niet het geval. "Op dit moment staat het verzoek in het 'ingediend' stadium," staat te lezen op de site van Golembewski.

"Het moet nog 'evaluatie', 'toewijzing' en 'verwerking' door maken," schreef ze verder. "Ik weet dat het behoorlijk vergezocht is. Ik weet allereerst niet zeker of de Game of Thrones screeners in het grijze gebied vallen waarin ze het persoonlijk eigendom van een regeringsfiguur zijn."

Het is niet bekend hoe lang het nog duurt voordat de Amerikaanse regering antwoordt op het verzoek.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen