search

Ons nieuws van maandag 18 april 2016

Journalist wil afleveringen 'Game of Thrones' vrijgkrijgen
Series / Nieuws

Journalist wil afleveringen 'Game of Thrones' vrijgkrijgen

De Amerikaanse president kreeg de al te zien, dus via de Freedom of Information Act zou de boel vrijgegeven moeten worden.

HBO bood Amerikaans president Obama een unieke kans. Hij vroeg of hij alle afleveringen van Game of Thrones alvast mocht zien en kreeg uiteraard toestemming daarvoor. Journalist Vanessa Golembewski speelt daar handig op in door via de FOIA-wet te proberen alle afleveringen vervroegd vrij te laten geven.

Die wet staat Amerikaanse burgers namelijk toe om onder bepaalde voorwaarden toegang te krijgen tot overheidsinformatie. Indien het bijvoorbeeld staatsgeheimen betreft, worden de gegevens niet vrijgegeven, maar dat is nu niet het geval. "Op dit moment staat het verzoek in het 'ingediend' stadium," staat te lezen op de site van Golembewski.

"Het moet nog 'evaluatie', 'toewijzing' en 'verwerking' door maken," schreef ze verder. "Ik weet dat het behoorlijk vergezocht is. Ik weet allereerst niet zeker of de Game of Thrones screeners in het grijze gebied vallen waarin ze het persoonlijk eigendom van een regeringsfiguur zijn."

Het is niet bekend hoe lang het nog duurt voordat de Amerikaanse regering antwoordt op het verzoek.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
TNT kondigt Tales from the Crypt reboot aan
Series / Nieuws

TNT kondigt Tales from the Crypt reboot aan

evenals nog twee nieuwe horror projecten!

Geoffrey Ketels

TNT heeft bekend gemaakt dat het groen licht heeft gegeven voor het maken van een Tales from the Crypt reboot die zal bestaan uit tien afleveringen. De producer van de reeks wordt M. Night Shyamalan. De reboot van Tales from the Crypt zal gebaseerd zijn op de originele EG Comics en dus niet op de vroegere HBO serie die uiteindelijk zeven seizoenen kreeg en liep van 1989 tot 1996.

De (terug)komst van Tales from the Crypt is lang niet het enige horror project waar TNT op moment van schrijven mee bezig is, in tegendeel. Zo raakte eveneens bekend dat het netwerk nog twee andere horror pilots heeft besteld. Het zou in eerste instantie gaan om 'Time of Death' waarnaar wordt verwezen als de '24 van horror televisie'.

Een tweede titel die we waarschijnlijk ergens in de loop van volgend jaar zullen mogen verwelkomen is 'Creatures'. Deze reeks moet een psychologische thriller worden die gaat over twee voormalige beste vrienden die op 12-jarige leeftijd geprobeerd hebben om het hart van een klasgenoot uit te snijden bij wijze van offer voor een zekere Mr. Gorgi. Wanneer de vrouw na 15 jaar uit de psychiatrische instelling wordt ontslagen en terug gaat naar haar geboortestad in Alaska voelt ze opnieuw de drang van Mr. Gorgi opborrelen.

Ben jij ook zo benieuwd wat deze horror series van TNT allemaal voor jou in petto zullen hebben?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunners 'Daredevil' doen 'The Defenders'
Series / Nieuws

Showrunners 'Daredevil' doen 'The Defenders'

En Malcolm uit Jessica Jones keert terug voor de team-up serie.

Marvel Entertainment heeft onthuld dat Douglas Petrie (Marvel's Daredevil, Buffy the Vampire Slayer) en Marco Ramirez (Marvel's Daredevil, Orange Is the New Black) de showrunners worden voor The Defenders. Ze worden bijgestaan door Drew Goddard (The Martian, Lost) die aantreedt als uitvoerend producent.

Naast dat we in de superheldenserie minimaal Charlie Cox (Daredevil), Krysten Ritter (Jessica Jones), Mike Colter (Luke Cage) en Finn Jones (Iron Fist) zien, meldt Spoiler TV dat Eka Darville terugkeert. Hij speelde in Jessica Jones de rol van Malcolm Ducasse, de drugsverslaafde buurman van Jones.

Onlangs werd nog bekend dat de opnames nog dit jaar starten. Voor we de team-up superheldenserie The Defenders daadwerkelijk op Netflix te zien krijgen, verschijnen eerst Luke Cage (vanaf 30 september) en Iron Fist (vermoedelijk begin 2017).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser tweede seizoen 'Mr. Robot'
Series / Trailer

Teaser tweede seizoen 'Mr. Robot'

Er komt een grote opstand aan...



Zender USA heeft de eerste teaser trailer voor het tweede seizoen van hitserie Mr. Robot vrijgegeven. In de promo zien we de terugkeer van Rami Malek en Christian Slater. De première van het seizoen moet deze zomer plaatsvinden en vermoedelijk vinden de uitzendingen in Nederland wederom op de NPO plaats.

Deze één minuut durende teaser laat zien hoe Elliott (Malek) vertelt dat de mensen met macht proberen de gewone mensen te onderdrukken. "De waarheid is dat wij meer macht hebben dan zij denken," zegt hij. "De macht om actie te ondernemen, om te kiezen iets te doen. Samen kunnen we de wereld veranderen, de toekomst veranderen en er is niets dat ze daartegen kunnen doen."

Deze zomer moet het nieuwe seizoen dus van start gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen voor 'Fear the Walking Dead'
Series / Nieuws

Derde seizoen voor 'Fear the Walking Dead'

Ook in 2017 kunnen we kijken naar de val van Los Angeles.

Fear the Walking Dead is pas net begonnen met zijn tweede seizoen, maar AMC heeft al kunnen beslissen tot het maken van een derde. De serie krijgt in 2017 een derde seizoen met in totaal 16 afleveringen. Ook krijgt Talking Dead: Fear van Christ Hardwick een nieuw seizoen en mag hij wederom met gasten praten over wat er te zien was in de afleveringen.

"Wat Dave Erickson en Robert Kirkman bedacht hebben met 'Fear the Walking Dead' is bewonderenswaardig. Door de ogen van onze personages zien hoe Los Angeles in elkaar stort, en te zien hoe iedereen beslissingen maakt en probeert de regels van de nieuwe wereld uit te vogelen "“ is verfrissend, eng en meeslepend en we zijn allemaal in voor het ritje," aldus Charlie Collier, voorzitter van AMC, SundanceTV en AMC Studios. "Zoals Victor Strand al zei, 'De enige manier om te overleven in een gekke wereld, is door de gekte te omarmen.' We bedanken de miljoenen fans voor het omarmen van deze gekke wereld en kijken ernaar uit om naar de toekomst te zeilen."

Hoofdpersonen van de show zijn Madison Clark (Kim Dickens), Travis Manawa (Cliff Curtis), Nick Clark (Frank Dillane) en Alicia Clark (Alycia Debnam Carey).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.