search
Dvd-recensie: 'Celblok H' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Celblok H' seizoen 3

Een prima uitgave die goed past bij de eerdere seizoenen.

Cast: Isa Hoes (Suus), Eva van de Wijdeven (Fred), Christine van Stralen (Lies), Immanuelle Grives (Door), Dimme Treurniet (Beer) | Jaren: 2014-heden| TV-release: SBS

Het gemiddelde aantal kijkers van SBS-serie Celblok H bleef na een goed eerste seizoen met een gemiddelde van 920.100 kijkers per aflevering, ook in het tweede seizoen goed. Er waren maar liefst 800.000 mensen die per aflevering afstemden op de zender, en dus gaf SBS de boel een derde seizoen.

Vier maanden geleden heeft Suus Kramer succesvol haar doel bereikt en heeft ze Dylan Holt vermoord. In P.I. de Banckert wordt ze door iedereen geprezen en op handen gedragen als waardig opvolgster van Freddy. Maar alles zal alleen maar moelijker worden voor Suus omdat Brinkhorst zich realiseert dat Suus haar gebruikt heeft. Brinkhorst is vastbesloten om de orde in de gevangenis te herstellen en om deze strijd te gaan winnen. Ondertussen heeft Suus maar één doel voor ogen: Brinkhorst weg krijgen.

Ook dit derde seizoen is bijzonder goed bekeken. De première op 18 januari trok 1,089 miljoen kijkers en de finale deed het nog beter: 1,094 miljoen kijkers. Gemiddeld trok elke aflevering 1,027 miljoen mensen naar de zender, waarmee dit seizoen een groot succes is.Dvd: Celblok H Seizoen 3 | Duur: 510 minuten | Release: maart 2016 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Discs: 3xDvd | EAN: 8-719372-001431 | Met dank aan: SBS, Dutch Filmworks

De uitgave van dit seizoen past perfect bij die van eerdere seizoenen. Wederom krijgen we een dubbeldikke Dvd-hoes, met een slipcover daar omheen. Achterop een uitgebreide synopsis, technische details en enkele foto's uit de serie. Het is kortom weer een nette, maar weinig geïnspireerde uitgave.

De beelden zijn net als vorig seizoen weer van prima kwaliteit. Het gevangenisleven van de vrouwen wordt net als altijd sfeervol in beeld gebracht en de kwaliteit is goed. De audio is verder ook prima, met een Dolby Digital 2.0 soundtrack.

Toekomst
Officieel is er nog geen vierde seizoen aangekondigd. Dat is ietwat verbazingwekkend, want de serie deed het zo goed. Als er nog een seizoen komt, verwachten we snel een aankondiging.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen