Sneek Peak van eerste aflevering 'Preacher'

Eerste vier minuten zijn al te bekijken van deze nieuwe AMC- serie.

Michelle Iwema, 18-05-2016 12:19

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

De nieuwe AMC- serie Preacher gaat 22 mei in première. Vier minuten van de eerste aflevering zijn al vrijgegeven, waarin alvast getoond wordt wat voor sfeer de serie heeft.
In de eerste paar minuten gaan we van de Aarde naar de ruimte om weer terug te keren naar Aarde, waar we kennis maken met down and out Jesse Custer, gespeeld door Dominic Cooper. Hij is een Texaanse predikant die bijna van zijn geloof afstapt, als hij ineens bezeten raakt door een bovennatuurlijke entiteit, Genesis genaamd. De kennismaking met Custer gaat gepaard met grove, donkere humor die vast de toon zetten voor de rest van de serie.

De serie is gebaseerd op de comics van Garth Ennis en tekenaar Steve Dillon uit de jaren negentig. Al meerdere malen werd er bekend gemaakt, dat er een serie van zou komen maar deze adaptaties kwamen vervolgens niet van de grond. De serie van AMC zou op meerdere vlakken gaan afwijken van de comics, maar precies hoe is nog niet bekend.

Naast Cooper zijn ook Seth Rogen, Evan Goldberg en Joseph Gilgun te zien. Seth Rogen is ook een van de regisseurs van de pilot- aflevering, speelt zelf mee en is een van de producenten.

Bron: Variety

Lees meer over: Preacher, AMC, nieuwe serie, Dominic Cooper, Jesse Custer, Texas, Evan Goldberg, Joseph Gilgun, Seth Rogen, comics

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in