search

Ons nieuws van woensdag 18 mei 2016

Iconisch personage checkt in bij 'Bates Motel'
Series / Nieuws

Iconisch personage checkt in bij 'Bates Motel'

Seizoen 5 van de serie vormt waarschijnlijk de afsluiter.

Michelle Iwema
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Bates Motel loopt al vier seizoenen en beleefde afgelopen maandag de seizoenfinale op A&E. Maar de gast waar Psycho om draait (waar de serie weer op is gebaseerd) heeft nog niet ingecheckt bij Norman Bates.

Maar dat gaat veranderen in seizoen 5, want dan zal Marion Crane (in de Hitchcock- film gespeeld door Janet Leigh) eindelijk een bezoek brengen aan het motel. In welke aflevering de introductie van het personage plaats vindt, is nog niet bekend.

Een personage dat we niet meer levend zullen zien in het motel is Norma Louise Bates, de moeder van Norman. Maar dat betekent geen afscheid van actrice Vera Farmiga, die Norma speelt in de serie. Zij zal als onderdeel van Normans psychotische gedachten nog aanwezig zijn.

A&E, dat de serie uitzendt, moet nog officieel laten weten dat dit vijfde seizoen het laatste wordt. Volgens de showrunners zou dit het geval zijn evenals de producenten. Maar ook al komt de serie nu eindelijk in de periode in het leven van Bates, dat we kennen uit de film, betekent het niet dat het laatste seizoen een lange versie van Psycho wordt.

"Wij willen dat het laatste seizoen ons de kans geeft om onze versie van Psycho neer te zetten," aldus producent Carlton Cuse. "We willen sommige van de gebeurtenissen uit de film introduceren, maar het zou saai zijn om Psycho stap voor stap na te maken."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Follow the Money'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Follow the Money'

Van de makers van Borgen en The Killing.

Bedenkers: Jeppe Gjervig Gram, Jannik Tai Mosholt, Anders Frithiof August | Cast: Thomas Bo Larsen (Mads Justesen), Natalie Madueño (Claudia Moreno), Esben Smed Jensen (Nicky), Nikolaj Lie Kaas (Alexander Sødergren), Thomas Hwan (Alf Rybjerg) e.a. | Jaren: 2016 - heden | Zender: VARA

Scandinavische dramaseries waren lange tijd uitzonderlijk populair. Niet alleen in Nederland, maar ook in landen als het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten deden series als The Killing en Borgen het erg goed. Nu is de Blu-ray van Follow the Money, een serie van de makers van die twee eerder genoemde Scandinavische thrillers, in Nederland verkrijgbaar.

Centraal staat een windmolenpark en de politiek die zich daar omheen ontwikkelt. In het park wordt een lijk gevonden en rechercheur Mads bijt zich meteen vast in de zaak. Hij zoekt een verband tussen de overledene en de wanpraktijken binnen de energiewereld, waar het slachtoffer actief was. Hij stuit daarbij op bizarre financiële wanpraktijken en legt een dieper probleem bloot.

Hoe veelbelovend het uitgangspunt ook is, de serie die in Nederland op de VARA werd uitgezonden, deed het niet fantastisch bij critici. Het verhaal rond hebzucht en groene energie is wat het verhaal betreft een vrij slome serie. Zelfs het vinden van een lijk kan de boel niet vooruit stuwen.



Blu-ray: Follow the Money | Duur: 10x 55 minuten | Release: mei 2016 | Video: 1080p | Audio: DDeens DTS-HD Master Audio 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 3x Blu-ray | EAN: 5-407003-480153 | Met dank aan: Lumière

De serie wordt aangeleverd in een mooie, dubbeldikke Blu-ray keepcase. Voorop zien we de hoofdpersonen van de serie en een veelzeggende slogan: Greed is Everywhere. Achterop tref je de gebruikelijke informatie aan: een synopsis, spaarzame technische details en wat afbeeldingen van de serie. Maak je de hoes open, vind je drie netjes en afzonderlijk van elkaar gepresenteerde schijven.

Video en audio
Wellicht was de serie niet zo goed als gehoopt: de beelden zijn wel erg mooi en sfeervol. De kleuren zijn vrijwel altijd iets blauwer of groener gemaakt dan natuurlijk is, maar het vergroot de sfeer. Ook is de audio prima, al had de muziek soms wat minder prioriteit kunnen krijgen. Dialoog is verder goed te horen.

Toekomst
De finale van de serie zet alles netjes op voor een eventueel tweede seizoen. Of dat er komt weten we echter niet: daarvan is nog niets bevestigd. Het is dus nog even afwachten voor informatie hierover.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sneek Peak van eerste aflevering 'Preacher'
Series / Nieuws

Sneek Peak van eerste aflevering 'Preacher'

Eerste vier minuten zijn al te bekijken van deze nieuwe AMC- serie.

Michelle Iwema
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

De nieuwe AMC- serie Preacher gaat 22 mei in première. Vier minuten van de eerste aflevering zijn al vrijgegeven, waarin alvast getoond wordt wat voor sfeer de serie heeft.

In de eerste paar minuten gaan we van de Aarde naar de ruimte om weer terug te keren naar Aarde, waar we kennis maken met down and out Jesse Custer, gespeeld door Dominic Cooper. Hij is een Texaanse predikant die bijna van zijn geloof afstapt, als hij ineens bezeten raakt door een bovennatuurlijke entiteit, Genesis genaamd. De kennismaking met Custer gaat gepaard met grove, donkere humor die vast de toon zetten voor de rest van de serie.

De serie is gebaseerd op de comics van Garth Ennis en tekenaar Steve Dillon uit de jaren negentig. Al meerdere malen werd er bekend gemaakt, dat er een serie van zou komen maar deze adaptaties kwamen vervolgens niet van de grond. De serie van AMC zou op meerdere vlakken gaan afwijken van de comics, maar precies hoe is nog niet bekend.

Naast Cooper zijn ook Seth Rogen, Evan Goldberg en Joseph Gilgun te zien. Seth Rogen is ook een van de regisseurs van de pilot- aflevering, speelt zelf mee en is een van de producenten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het doek valt over House of Lies
Series / Nieuws

Het doek valt over House of Lies

Finale aflevering seizoen 5 echt de allerlaatste...

Geoffrey Ketels

De finale van het vijfde seizoen van de Showtime serie House of Lies welke te zien zal zijn op 13 juni wordt meteen ook de finale aflevering van de reeks. Showtime heeft namelijk bekend gemaakt dat House of Lies geen zesde seizoen krijgt.

De reeks is gebaseerd op het boek House of Lies: How Management Consultants Steal Your Watch and Then Tell You the Time (een behoorlijke mond vol) dat werd geschreven door Martin Kihn. De cast bestond uiteraard uit Don Cheadle en Kristen Bell, maar daarnaast maakten ook Ben Schwartz, Josh Lawson, Dawn Olivieri en Glynn Turman er deel van uit.

Het is opvallend dat er niet veel details werden vrijgegeven over de reden waarom House of Lies geen vervolg meer krijgt. Is het te wijten aan tegenvallende kijkcijfers of moest er gesnoeid worden in het budget? Wie zal het zeggen? In ieder geval, voor de fans van de reeks is dit uiteraard geen prettig nieuws. Zal jij House of Lies missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer Fox-serie 'The Exorcist'
Series / Trailer

Eerste trailer Fox-serie 'The Exorcist'

Of dit nu wel zo'n goed idee was...



Fox heeft de eerste (bedenkelijke?) trailer van serie The Exorcist online geplaatst. Zoals de titel al doet vermoeden is de (mini)serie gebaseerd op het iconische boek van William Peter Blatty uit 1971 en de beruchte verfilming van William Friedkin uit 1973.

De hoofdrollen in The Exorcist worden gespeeld door Geena Davis (The Long Kiss Goodnight, Thelma & Louise, The Fly), Alfonso Herrera (Sense8) en Ben Daniels (House of Cards). Jeremy Slater (Fantastic Four) schreef het scenario van de serie. Het betreft een psychologische thriller met twee mannelijke hoofdpersonages: de warme en onzelfzuchtige Father Tomas Ortega (Herrera) en de intense Father Marcus Lang (Daniels). Samen nemen zij de zaak van een familie (waarvan Davis de moeder speelt) die geteisterd wordt door demonen voor hun rekening.

Slater, James Robinson, David Robinson en Barbara Wall zullen The Exorcist produceren voor 20th Century Fox TV en Morgan Creek Productions. Wat vinden jullie van de eerste beelden?


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.