search
Tv-serie op Blu-Ray: Jordskott
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Jordskott

Nieuwe Scandinavische successerie, met vooral een mooi hoesje.

Bedenker: Henrik Björn | Cast: Moa Gammel (Eva Thörnblad), Göran Ragnerstam (Göran Wass), Ville Virtanen (Harry Storm), Peter Andersson (Gustav Borén), Vanja Blomkvist (Ylva), Lia Boysen (Gerda Gunnarsson), e.a. | Jaar:: 2015 Tv-uitzending: SVT

Afgelopen jaar verscheen er opnieuw een goed ontvangen Scandinaivische tv-serie. Dit keer is het de Zweedse thriller Jordskott ("earth shot") van bedenker Henrik Björn. De serie (IMDb = 7,3) met een bovennatuurlijk tintje werd al snel verkocht aan buitenlandse zenders, onder meer aan het Britse ITV.

In Jordskott is zeven jaar geleden het dochtertje Josefin van rechercheur Eva Thörnblad op mysterieuze wijze verdwenen. Eva lijdt nog steeds zwaar onder het verlies en heeft zich helemaal op haar werk gestort. Hoewel alles er destijds op wees dat Josefin was verdronken in het Silverhöjdmeer, heeft Eva nog steeds het gevoel dat iemand het kind die fatale dag heeft ontvoerd. Dus als er een jongetje vermist raakt in dezelfde omgeving, besluit Eva zelf te gaan onderzoeken of er een verband is met de verdwijning van Josefin. Naarmate het onderzoek vordert, begint Eva in te zien dat er in de duistere bossen van Silverhöjd oeroude krachten huizen die elk begrip te boven gaan.



Dvd: Jordskott | Aantal discs 2 x Blu-ray | Afleveringen: 10 x ca. 60 minuten | Release: mei 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Zweeds DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8717344758833 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee schijven van deze Blu-ray uitgave van het vermoedelijk eerste seizoen van Jordskott zitten verpakt in mooie uitklaphoes, met daaromheen een fraaie doorzichtige sleeve. Ondanks dat er voldoende ruimte is, is er nergens extra informatie te vinden over de afzonderlijke afleveringen. De schijven bevatten geen extra's.

De tien afleveringen staan evenredig verspreid over de twee Blu-ray schijven. Dit betekent dat er maar liefst 5 x 60 minuten op een enkele schijf staat geprakt. De beeldkwaliteit lijkt hier niet al teveel op in te moeten leveren. De kleuren zijn natuurlijk en redelijk vol en de donkere scènes behouden redelijk tot goed de details. Verder zijn er weinig opmerkingen over het beeld. Opvallend is wel dat de DTS-HD surroundtrack de nodige effects laat horen. Uiteraard fijn bij een kleinschaligere televisieserie.

Aangezien er geen extra's op de schijven staan, hieronder een online featurette 'Behind the scenes'. Er zijn er meer terug te vinden op het YouTube account van Jordskott.



Tweede seizoen?
Het tweede seizoen lijkt nog een vraagteken. De Zweedse zender SVT wil kijken hoe de serie in zijn geheel presteert. De producenten staan echter te trappelen. Zij hebben al een idee voor een volgend seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen