search

Ons nieuws van vrijdag 3 juni 2016

Tv-serie op Blu-Ray: Jordskott
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Jordskott

Nieuwe Scandinavische successerie, met vooral een mooi hoesje.

Bedenker: Henrik Björn | Cast: Moa Gammel (Eva Thörnblad), Göran Ragnerstam (Göran Wass), Ville Virtanen (Harry Storm), Peter Andersson (Gustav Borén), Vanja Blomkvist (Ylva), Lia Boysen (Gerda Gunnarsson), e.a. | Jaar:: 2015 Tv-uitzending: SVT

Afgelopen jaar verscheen er opnieuw een goed ontvangen Scandinaivische tv-serie. Dit keer is het de Zweedse thriller Jordskott ("earth shot") van bedenker Henrik Björn. De serie (IMDb = 7,3) met een bovennatuurlijk tintje werd al snel verkocht aan buitenlandse zenders, onder meer aan het Britse ITV.

In Jordskott is zeven jaar geleden het dochtertje Josefin van rechercheur Eva Thörnblad op mysterieuze wijze verdwenen. Eva lijdt nog steeds zwaar onder het verlies en heeft zich helemaal op haar werk gestort. Hoewel alles er destijds op wees dat Josefin was verdronken in het Silverhöjdmeer, heeft Eva nog steeds het gevoel dat iemand het kind die fatale dag heeft ontvoerd. Dus als er een jongetje vermist raakt in dezelfde omgeving, besluit Eva zelf te gaan onderzoeken of er een verband is met de verdwijning van Josefin. Naarmate het onderzoek vordert, begint Eva in te zien dat er in de duistere bossen van Silverhöjd oeroude krachten huizen die elk begrip te boven gaan.



Dvd: Jordskott | Aantal discs 2 x Blu-ray | Afleveringen: 10 x ca. 60 minuten | Release: mei 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Zweeds DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8717344758833 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee schijven van deze Blu-ray uitgave van het vermoedelijk eerste seizoen van Jordskott zitten verpakt in mooie uitklaphoes, met daaromheen een fraaie doorzichtige sleeve. Ondanks dat er voldoende ruimte is, is er nergens extra informatie te vinden over de afzonderlijke afleveringen. De schijven bevatten geen extra's.

De tien afleveringen staan evenredig verspreid over de twee Blu-ray schijven. Dit betekent dat er maar liefst 5 x 60 minuten op een enkele schijf staat geprakt. De beeldkwaliteit lijkt hier niet al teveel op in te moeten leveren. De kleuren zijn natuurlijk en redelijk vol en de donkere scènes behouden redelijk tot goed de details. Verder zijn er weinig opmerkingen over het beeld. Opvallend is wel dat de DTS-HD surroundtrack de nodige effects laat horen. Uiteraard fijn bij een kleinschaligere televisieserie.

Aangezien er geen extra's op de schijven staan, hieronder een online featurette 'Behind the scenes'. Er zijn er meer terug te vinden op het YouTube account van Jordskott.



Tweede seizoen?
Het tweede seizoen lijkt nog een vraagteken. De Zweedse zender SVT wil kijken hoe de serie in zijn geheel presteert. De producenten staan echter te trappelen. Zij hebben al een idee voor een volgend seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende nieuwe clip 'Voltron: Legendary Defender'
Series / Video/clip/featurette

Veelbelovende nieuwe clip 'Voltron: Legendary Defender'

De nieuwe animatiereeks is binnenkort te bewonderen op Netflix.



We hebben al meerder teasers voorbij zien komen van de door Netflix en DreamWorks Animation geproduceerde animatieserie Voltron: Legendary Defender, maar vandaag hebben we ook een nieuwe clip voor jullie. Legendary Defender betreft een nieuwe versie van de klassieke tekenfilmserie Voltron, en zal binnenkort op Netflix beschikbaar zijn (10 juni in ieder geval in de Verenigde Staten). Je kunt de clip hierboven bekijken!

De oorspronkelijke Voltron-serie was gebaseerd op de Japanse animeseries Beast King GoLion en Kikou Kantai Dairugger XV, en werd in 1984/1985 uitgezonden in de Verenigde Staten. In 1986 werd een tv-special met de titel Voltron: Fleet of Doom uitgezonden en in 1998 een computer-geanimeerde versie met de subtitel The Third Dimension.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jamie Foxx maakt comedy-serie 'White Famous'
Series / Nieuws

Jamie Foxx maakt comedy-serie 'White Famous'

Showtime heeft het groene licht gegeven voor een pilot-aflevering.

Showtime heeft het groene licht gegeven voor een pilot-aflevering van White Famous, een nieuwe comedy-serie die geproduceerd zal worden door Oscar-winnaar Jamie Foxx en Tom Kampinos. White Famous zal daarnaast ook geschreven worden door Kampinos, naar een idee van Foxx, die een terugkerende gastrol zal hebben in de serie.

White Famous is een co-productie van Lionsgate Television en Showtime en gaat over een jonge getalenteerde Afro-Amerikaans komiek die op het punt staat om beroemd te worden, en langzaam ook geliefd begint te worden bij een blank publiek ('white famous').

Afgezien van de betrokkenheid van Foxx en Kampinos zijn er nog geen mededelingen gedaan over de cast of regisseur(s). Houd Serietotaal dan ook goed in de gaten voor meer nieuws over White Famous!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Twin Peaks' keert terug in tweede kwartaal 2017!
Series / Nieuws

'Twin Peaks' keert terug in tweede kwartaal 2017!

Precies 25 jaar na de release van Twin Peaks: Fire Walk With Me.

Showtime-baas David Nivens geeft hongerige Twin Peaks-fans vandaag een (heel) klein beetje nieuwe informatie over het nieuwe seizoen van de serie. Hij liet namelijk weten dat de serie van David Lynch zal terugkeren in het tweede kwartaal van 2017. Tot nu toe werd er gemeld dat dit begin 2017 zou zijn, maar het zal dus nu naar alle waarschijnlijkheid april, mei of juni volgend jaar worden.

De exacte datum zal waarschijnlijk pas aangekondigd worden wanneer de opnames van de meeste afleveringen zijn afgerond, maar april 2017 zou een logische keuze zijn gezien het feit dat de allereerste aflevering van Twin Peaks op 8 april 1990 werd uitgezonden. In 2017 is het daarnaast ook 25 jaar geleden dat spinoff-film Fire Walk With Me in de bioscopen draaide.

Zodra we meer weten over de premièredatum van het nieuwe seizoen Twin Peaks, laten we jullie dit natuurlijk weten!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.