Opnames tiende seizoen 'Doctor Who' beginnen volgende week

Opnames Doctor Who S10 snel van start

Acteur Matt Lucas keert terug!

Jim Pedd, 15 juni 2016 10:39

De opnames van het tiende seizoen van Doctor Who staan op het punt om te beginnen. Volgende week staat acteur Peter Capaldi weer voor de camera en dus zijn er wat nieuwe details vrijgegeven. Acteur Matt Lucas blijkt zich bij het seizoen te voegen. Steven Moffat, die na dit tiende seizoen vertrekt als showrunner, vertelde daar nog over:
”Ik ben verheugd en enigszins verbaasd dat Matt Lucas terugkeert naar de TARDIS – en ditmaal niet alleen voor de Kerst, hij krijgt veel meer te doen. Een van de beste komedietalenten op planeet Aarde wordt losgelaten op alle tijd en ruimte!”

Eerder was Lucas te zien in de Christmas Special van 2015, The Husbands of River Song. Een andere oude bekende die we zullen zien terugkeren is Michelle Gomez als Missy. Verder is Pearl Mackie te zien als de nieuwe companion. Het lijkt erop dat actrice Jenna Coleman misschien nog eens te zien is als oude companion Clara Oswald, maar dat is nog niet bevestigd.

Dit jaar staat er enkel een Christmas Special gepland. Volgend jaar volgt dan in de lente het nieuwe seizoen van Steven Moffat. Daarna ligt alles open: het is bijvoorbeeld nog niet zeker dat Peter Capaldi ook in het elfde seizoen, dat door Chris Chibnall gemaakt wordt, speelt.

Bron: Screencrush

Lees meer over: Doctor Who, Matt Lucas, BBC, Steven Moffat, Chris Chibnall, Jenna Coleman, Michelle GOmez

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws