search

Ons nieuws van woensdag 15 juni 2016

Robert Forster over zijn rol in 'Twin Peaks'
Series / Nieuws

Robert Forster over zijn rol in 'Twin Peaks'

Acteur was ook benaderd voor de originele serie, en kreeg nu van David Lynch een herkansing.

Twin Peaks keert in 2017 terug naar onze schermen en laatst werd er een enorme lijst met castleden bevestigd, die in deze reboot te zien zullen zijn. Een daarvan was Robert Forster. Hoewel er tot nu toe niks gezegd is door castleden over hun rol in Twin Peaks lichtte Forster een tipje van de sluier in een interview met Moviefone.

"Ik mag niet praten over de rol," zei hij. "Maar ik kan nu zeggen dat ze hebben aangekondigd dat ik erin zit, samen met 216 andere castleden. Wat een grote cast! En wat is David Lynch toch een goede vent. Hij wilde me al inhuren voor het origineel, 25 jaar geleden en ik had al toegezegd aan een andere vent om een pilot te maken, die uiteindelijk niet van de grond kwam. Dus ik heb de originele Twin peaks nooit gedaan, iets dat mijn leven had kunnen veranderen. Het was een gigantisch succes."

Hoewel Forster niet kon vertellen wie hij gaat spelen, vertelde hij wel meer over het werken met Lynch. "Hij is een van de grote artiesten binnen deze business. Als hij iets nodig heeft, werkt iedereen hard en zorgen ze dat het voor elkaar komt."

Het verhaal van de nieuwe Twin Peaks pakt de draad op 25 jaar na het einde van de eerdere seizoenen. De serie zal naar verwachting het tweede kwartaal van 2017 klaar zijn voor release.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch korte synopsissen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Toch korte synopsissen 'Game of Thrones'

HBO heeft toch een paar woorden vrijgegeven over de laatste twee afleveringen.

Schreven we gisteren nog dat HBO geen synopsissen zou vrijgeven voor de laatste twee afleveringen van het zesde seizoen van Game of Thrones, moeten we vandaag alweer terugkomen op die woorden. Althans, soort van. Entertainment Weekly heeft namelijk de Emmy-omschrijvingen rond de twee afleveringen weten op te duikelen. En die geven een uitzonderlijk provisorisch beeld van wat we mogen verwachten.

De synopsis die HBO op de biljetten gezet heeft voor Battle of the Bastards luidt als volgt: "Voorwaarden van overgave worden afgewezen en geaccepteerd." En The Winds of Winter heeft er een van drie woorden: "Cersei staat terecht."

Het betreft geen officiële synopsissen, die zullen namelijk daadwerkelijk niet vrijgegeven worden. Voor de laatste twee afleveringen van de show heeft de Amerikaanse kabelaar grootste plannen. Battle of the Bastards toont een veldslag rond Winterfell en duurt zo'n 60 minuten. De finale moet verder 69 minuten in beslag nemen en daarmee de langste aflevering van de serie ooit worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nicole Kidman krijgt rol in 'Top of the Lake'
Series / Nieuws

Nicole Kidman krijgt rol in 'Top of the Lake'

De actrice begint deze week aan de opnames van het tweede seizoen.

Nicole Kidman zal in het tweede seizoen te zien zijn van de serie Top of the Lake. Het eerste seizoen van de misdaadserie werd gemaakt door de BBC Two en het Amerikaanse Sundance Channel.

Hoofdrolspeelster Elisabeth Moss speelt de Australische politievrouw Robin Griffin. In het tweede seizoen onderzoekt ze de dood van een onbekend Aziatisch meisje, van wie het lichaam aanspoelt op Bondi Beach in Sydney.

In het eerste seizoen stond een verdwijning centraal. Toen deed Robin onderzoek in een afgelegen dorp in Nieuw-Zeeland, waar een twaalfjarig zwanger meisje in het niets leek te zijn verdwenen.

Jane Campion en Gerard Lee schreven voor het tweede seizoen opnieuw het script samen en Elisabeth Moss zal opnieuw te zien zijn als Robin. Of er nog andere bekende gezichten te zien zullen zijn van het eerste seizoen is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames tiende seizoen 'Doctor Who' beginnen volgende week
Series / Nieuws

Opnames tiende seizoen 'Doctor Who' beginnen volgende week

Acteur Matt Lucas keert terug!

De opnames van het tiende seizoen van Doctor Who staan op het punt om te beginnen. Volgende week staat acteur Peter Capaldi weer voor de camera en dus zijn er wat nieuwe details vrijgegeven. Acteur Matt Lucas blijkt zich bij het seizoen te voegen. Steven Moffat, die na dit tiende seizoen vertrekt als showrunner, vertelde daar nog over:

"Ik ben verheugd en enigszins verbaasd dat Matt Lucas terugkeert naar de TARDIS "“ en ditmaal niet alleen voor de Kerst, hij krijgt veel meer te doen. Een van de beste komedietalenten op planeet Aarde wordt losgelaten op alle tijd en ruimte!"

Eerder was Lucas te zien in de Christmas Special van 2015, The Husbands of River Song. Een andere oude bekende die we zullen zien terugkeren is Michelle Gomez als Missy. Verder is Pearl Mackie te zien als de nieuwe companion. Het lijkt erop dat actrice Jenna Coleman misschien nog eens te zien is als oude companion Clara Oswald, maar dat is nog niet bevestigd.

Dit jaar staat er enkel een Christmas Special gepland. Volgend jaar volgt dan in de lente het nieuwe seizoen van Steven Moffat. Daarna ligt alles open: het is bijvoorbeeld nog niet zeker dat Peter Capaldi ook in het elfde seizoen, dat door Chris Chibnall gemaakt wordt, speelt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.