search
Blu-ray recensie: 'The Knick' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'The Knick' seizoen 2

Ziet er wederom goed uit!

Bedenkers: Jack Amiel, Michael Begler | Cast: Clive Owen (Dr. John W. Thackery), Grainger Hines (Captain August Roberston), André Holland (Dr. Algernon Edwards), Jeremy Bobb (Herman Barrow), Juliet Rylance (Cornelia Robertson) | Jaren: 2014 "“ heden | Release: HBO, Cinemax

Het medisch drama The Knick van HBO-dochter Cinemax kreeg een tweede seizoen en at is nu uitgekomen in Nederland. Het seizoen is op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar en werd net zo goed ontvangen als het eerste seizoen. Toch waren de kijkcijfers allesbehalve geweldig.

Het tweede seizoen pikt het verhaal op als chirurg John Thackery opgenomen wordt in het ziekenhuis om behandeld te worden voor zijn drugsverslaving. Het bestuur van het ziekenhuis besluit ondertussen om de locatie in de binnenstad te sluiten en te verhuizen naar een buitenwijk. Algernon Edwards heeft het voorzien op Johns functie.

De kijkcijfers waren niet zo goed. Het eerste seizoen trok tussen de 0,3 en 0,4 miljoen kijkers in de Verenigde Staten. Dat aantal was voor dit tweede seizoen gedaald richting 0,2 tot 0,3 miljoen kijkers. De ontvangst was goed: op Metacritic heeft het seizoen een 85/100 gebaseerd op 16 recensies. Daarnaast staat het tweede seizoen op RottenTomatoes gemiddeld op een 8,2.



Blu-ray: The Knick seizoen 2 | Duur: 10 afleveringen, 55 min. | Release: juni 2016 | Video: 1080p, 16 : 9 (1.78:1) | Audio: DTS-HD Master Audio: Engels 5.1; DTS Digital Surround 5.1: Frans, Duits, Spaans; DTS Digital Surround 2.0 Spaans, Portugees | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Duits, Deens, Zweeds, Noors, Fins, Pools, Portugees, Engels | Discs: 4x Blu-ray | EAN: 5-051888-22201 | Met dank aan: HBO, Cinemax

Net als het eerste seizoen ziet ook dit tweede er weer prachtig uit. De schijven worden aangeleverd in een dubbeldikke keepcase met daar een slipcover omheen. Beiden tonen de drie hoofdpersonen van dit tweede seizoen, met een centrale plek voor Clive Owen. Maak je de hoes open, tref je vier schijven aan, die elk afzonderlijk gepresenteerd worden maar allemaal hetzelfde zwarte ontwerp hebben. Binnen in de schijf tref je de afleveringtitels aan.

Ook dit tweede seizoen heeft mooie beelden. Het geheel ziet er ook echt uit als een periodedrama en er is duidelijk veel tijd en energie in het uiterlijk van de show gaan zitten. Details komen goed tot hun recht en zien er scherp uit. Kleine details zijn mooi en ook de kleuren zien er goed uit. De audio is verder ook goed, met veel nadruk voor dialoog.

Extra's
Cinemax heeft wederom goede extra's meegeleverd. Zo wordt er gekeken naar de medische procedures die in de show te zien zijn, het productieontwerp, zijn er beelden van de kostuums en is er een prachtige featurette die in gaat op het bal dat in aflevering 7 te zien is. Tot slot hebben de uitgevers nog wat beelden toegevoegd achter de schermen.

Toekomst
Als het aan bedenker Steven Soderbergh ligt komen er nog vier seizoenen. In januari vertelde hij nog samen te werken met de schrijvers om het plot voor de komende twee jaar uit te werken. De bedoeling: om elke twee jaar samen te komen om te bedenken waar het over gaat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen