search
Moszkowicz wil 'De Maatschap' verbieden
Series / Nieuws

Moszkowicz wil 'De Maatschap' verbieden

Cast nieuwe VPRO-serie voor het gerecht.

Een groot deel van de cast & crew van de nog te verschijnen dramaserie De Maatschap moet voor de rechter verschijnen. De familie Moszkowicz wil voorkomen dat de serie wordt uitgezonden, aangezien de serie inbreuk zou maken op het auteursrecht van de autobiografie van 'Robert Moszkowicz: De Straatvechter.'


Dit bericht verscheen een paar dagen geleden in de Telegraaf en werd later bevestigd door advocaat Yehudi Moszkowicz aan NU.nl. Acteurs als Pierre Bokma, Daan Schuurmans, Liliane de Vries, Wilfred Takken, Yvonne Bruynen, Joost de Wilf, Michiel van Jaarsveld moeten naar de rechter en een verklaring afleggen. "Dat zijn de mensen die de karakters vertolken", aldus Moszkowicz. Ook de producenten, regisseur en scenaristen worden verzocht onder ede een toelichting te geven.

Een nadere toelichting op de zaak van Yehudi Moszkowicz tegenover de Telegraaf: "In een interview heeft Pierre Bokma zich bovendien onrechtmatig over mijn vader uitgelaten. Eerder stelde de voorzieningenrechter Moszkowicz in het ongelijk.

De schrijvers verwachten de serie later dit jaar gewoon wordt uitgezonden op de VPRO: [i]"Het is een intrigerend en overtuigend portret van een bijzondere familie in turbulente en sterk veranderende tijden, die geen inbreuk zal maken op welk recht van Robert Moszkowicz dan ook."
Bram Moszkowicz laat de zaak verder koud: "Ze doen maar."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen