search
Fikse salarisverhogingen cast 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Fikse salarisverhogingen cast 'Game of Thrones'

Vijf castleden krijgen nu meer dan een half miljoen dollar per aflevering.

De sterren van Game of Thrones hebben flinke salarisverhogingen gescoord voor het achtste seizoen van de serie. The Hollywood Reporter schrijft dat acteurs Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Kit Harington (Jon Snow), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) en Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) een flinke salarisverhoging krijgen voor het achtste seizoen.


Hoeveel ze precies betaald gaan krijgen is niet zeker, maar voor het zevende seizoen krijgen ze al meer dan 500.000 dollar per aflevering betaald. Daarmee behoren ze tot de best betaalde acteurs van de industrie. De salarisverhogingen voor het zevende seizoen behoorden tot de mogelijkheid binnen contracten die HBO in 2014 nog met de castleden sloot. Ook andere castleden gaan meer geld krijgen, waaronder Sophie Turner (Sansa Stark) en Maisie Williams (Arya Stark). HBO heeft nog geen deals gesloten met hen.

Het achtste seizoen van de serie is nog niet aangekondigd, maar iedereen gaat er vanuit dat 't er gaat komen. Showrunners David Benioff en D.B. Weiss vertelden dat de show tegen het einde zo'n 70 tot 75 uur moet tellen. De laatste seizoenen zouden verder korter worden, met zes of zeven afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen