search

Ons nieuws van donderdag 23 juni 2016

Toch geen tweede seizoen voor Vinyl
Series / Nieuws

Toch geen tweede seizoen voor Vinyl

Ondanks een eerdere aankondiging komt er toch geen vervolg voor de HBO serie.

Geoffrey Ketels

Toch enigszins opvallend nieuws vandaag, want ondanks een eerdere aankondiging van een tweede seizoen heeft HBO nu bekend gemaakt dat er toch geen vervolg zal komen op haar reeks Vinyl. Het drama wordt dan ook na amper één seizoen naar de eeuwige jachtvelden verwezen.

Dat HBO het na amper één seizoen al voor bekeken houdt met Vinyl heeft waarschijnlijk niemand zien aankomen. De serie beschikt namelijk over enkele grote namen die verantwoordelijk zijn voor de productie er van, denk bijvoorbeeld maar aan Martin Scorsese en Mick Jagger. Aan de andere kant moet het gezegd dat de serie het nooit echt goed heeft gedaan in de ratings. Eerder in april werd ook al besloten om showrunner Terence Winter aan de kant te schuiven.

HBO liet in een statement alvast het volgende optekenen; "Na overleg hebben we besloten om dan toch geen tweede seizoen te maken voor de reeks Vinyl. Het spreekt voor zich dat dit geen eenvoudige beslissing was. We hebben bijzonder veel respect voor het creatieve team achter deze serie en waarderen het harde werk van de cast".

Vind jij het jammer dat er geen tweede seizoen komt van Vinyl?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Father Brown' reeks 4
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Father Brown' reeks 4

Wederom een prima BBC-release.

Bedacht door: Rachel Flowerday, Tahsin Guner | Cast: Mark Williams (Father Brown), Sorcha Cusack (Mrs McCarthy), Nancy Carroll (Lady Felicia), Alex Price (Sid Carter) e.a. | Jaren: 2013 "“ heden | Zender: BBC

De Britse publieke omroep, de BBC, was op zoek naar een mooie nieuwe dramaserie. Uiteindelijk kwam men uit bij de boekenreeks Father Brown van schrijver G.K. Chesterton. Die draaide om een Rooms-katholieke priester die misdaden oplost. De serie werd in 2013 gelanceerd en is ondertussen toe aan zijn vijfde reeks. De vierde is nu in Nederland te koop.

Father Brown is een detectiveserie in de beste Britse traditie. De verhalen spelen zich af in de 'onschuldige' jaren '50 in het dorpje Kembleford. Daar laat de katholieke Father Brown zien dat hij niet zomaar een priester is. Hij is namelijk ook verrassend goed in het oplossen van misdrijven, vaak tot irritatie van de plaatselijke politie.

In dit vierde seizoen buigt de eerwaarde zich weer over een aantal zeer intrigerende zaken. Zo wordt de regisseur van een slechte horrorfilm op de set vermoord en komt de directeur van de lokale bierbrouwerij om het leven bij een verdachte brand. Verder zien we hoe een onschuldig man ter dood wordt veroordeeld en opgehangen, en hoe Father Brown een bizar feest bezoekt waar hij een overlijdensakte vindt met zijn eigen naam erop. En dan is dit heerlijke nieuwe seizoen nog niet eens halverwege...

Dvd: Father Brown serie 4 | Duur: 10x 50 minuten | Release: juni 2016 | Video: 16:9 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 3x Dvd | EAN: 8-717344-758895 | Met dank aan: Just Entertainment

De Dvd-uitgave van Father Brown ziet er prima uit. Het geheel wordt geleverd in een dubbeldikke Dvd-hoes met daar een slipcover omheen. Beiden hebben hetzelfde ontwerp en tonen voorop Father Brown. Maak je de hoes open, is het echter een andere zaak en worden de schijven vrij lelijk gepresenteerd. Net als andere BBC-uitgaven liggen ze op elkaar gestapeld.

Video en audio
Wellicht is de presentatie van de Dvd's niet om over naar huis te schrijven, de beelden en het geluid zijn dat gelukkig wel. De BBC liet de show opnemen in breedbeeld en dat past mooi bij een sfeervolle serie als deze, die zich in de jaren vijftig afspeelt. Veel van de settings zijn mooi om naar te kijken. Het geheel is niet uitzonderlijk scherp om naar te kijken, maar wel gedetailleerd genoeg. De audio is verder ook prima. Dialoog is goed te volgen en de muziek voorziet het geheel van een mooie sfeer.

Toekomst
In februari 2016 bestelde de BBC een vijfde seizoen voor de serie. Deze is ondertussen aan 162 landen verkocht, dus het zal niemand verbazen dat de Britse omroep er voorlopig nog mee door wil gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fikse salarisverhogingen cast 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Fikse salarisverhogingen cast 'Game of Thrones'

Vijf castleden krijgen nu meer dan een half miljoen dollar per aflevering.

De sterren van Game of Thrones hebben flinke salarisverhogingen gescoord voor het achtste seizoen van de serie. The Hollywood Reporter schrijft dat acteurs Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Kit Harington (Jon Snow), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) en Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) een flinke salarisverhoging krijgen voor het achtste seizoen.

Hoeveel ze precies betaald gaan krijgen is niet zeker, maar voor het zevende seizoen krijgen ze al meer dan 500.000 dollar per aflevering betaald. Daarmee behoren ze tot de best betaalde acteurs van de industrie. De salarisverhogingen voor het zevende seizoen behoorden tot de mogelijkheid binnen contracten die HBO in 2014 nog met de castleden sloot. Ook andere castleden gaan meer geld krijgen, waaronder Sophie Turner (Sansa Stark) en Maisie Williams (Arya Stark). HBO heeft nog geen deals gesloten met hen.

Het achtste seizoen van de serie is nog niet aangekondigd, maar iedereen gaat er vanuit dat 't er gaat komen. Showrunners David Benioff en D.B. Weiss vertelden dat de show tegen het einde zo'n 70 tot 75 uur moet tellen. De laatste seizoenen zouden verder korter worden, met zes of zeven afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Matthew McConaughey wil derde seizoen 'True Detective'
Series / Nieuws

Matthew McConaughey wil derde seizoen 'True Detective'

Keert Rust Cohle dan toch terug?

Het eerste seizoen van True Detective was een groot succes. Dit was mede te danken aan de uitblinkende rol van Matthew McConaughey. Het tweede seizoen kreeg echter veel kritiek en de serie lijkt geen derde seizoen te krijgen. Nu is het juist McConaughey die graag terugkeert in de HBO politie-/misdaadserie.

Tijdens de Rich Eisen Show onthulde hij dat hij zijn personage mist. "Ik mis Rust Cohle. Ik mis het om naar hem te kijken op zondagavond." McConaughey liet ook weten dat hij al heeft gesproken over een terugkeer, ondanks dat dit mogelijk wat lastig is met het gekozen format.

"Het moet de juist insteek hebben, de juiste context. Op die manier zoals bij het originele script. Toen ik die las wist ik in 20 minuten dat ik die kerel kon spelen. Rustin Cohle, dat wil ik." Klaarblijkelijk vond McConaughey het spelen van Cohle zeer vermakelijk: "Ik was zo gelukkig toen ik dat voor zes maanden deed, aangezien ik helemaal op mezelf was. Gelukkig was mijn vrouw er nog."

HBO-baas Michael Lombardo heeft voor het magere tweede seizoen de schuld op zich genomen en deze niet bij bedenker Nic Pizzolatto neergelegd. Lombardo vond dat ze teveel druk hebben gezet om razendsnel een tweede seizoen te realiseren. Voor de duidelijkheid: het eerste seizoen noteert op Rotten Tomatoes 87% na 65 reviews en het tweede seizoen moest het doen met 64% na 75 reviews.

Hieronder het fragment uit de Rich Eisen Show:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Casting call 'Krypton' onthult belangrijke details
Series / Nieuws

Casting call 'Krypton' onthult belangrijke details

Wie zijn de hoofdpersonen van de Syfy serie?

Syfy werkt op dit moment hard aan de pilot van Superman spin-off Krypton. TVLine heeft de hand weten te leggen op de castingcall voor de serie, die behoorlijk wat details onthuld. Zo blijken er een aantal herkenbare namen uit de comics in de serie voor te komen.

SEG-EL: In de 20, terwijl zijn tegenhanger in de DC-comics wat ouder is. Hij is atletisch en behoorlijk zelfverzekerd. Hij is de vader van Jor-El, die natuurlijk weer de vader van Kal-El is.

LYTA ZOD: De familiebanden houden niet op bij Seg-El: ook Zods grootouders komen in de show voor. Ditmaal zijn grootmoeder, die ook in de 20 moet zijn en een krijger is.

VAL-EL: De geniale opa van Seg, die uiteindelijk de Phantom Zone in ging.

ALURA ZOD: Moeder van Lyta, die toevallig dezelfde naam heeft als Kara Zor-Els moeder in de serie Supergirl.

DEV-EM: In de twintig, en ontsnapt als jonge man van de planeet Krypton als deze vernietigt wordt.

TER-EL: De vader van Seg.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Interessante details over geannuleerde live-action 'Star Wars' serie
Series / Nieuws

Interessante details over geannuleerde live-action 'Star Wars' serie

Een menselijke Palpatine?

Voordat Disney Lucasfilm overkocht, werd er gewerkt aan een live-action televisieserie die zich in het Star Wars-universum afspeelt. Het idee klonk interessant: de show zou draaien om de onderwereld van hoofdstadplaneet Coruscant en er lagen al een aantal scenario's klaar. Disney trok echter de stekker uit het concept, waar nu door regisseur Cory Barlog over verteld werd.

De show zou draaien om de oorsprong van de slechtheid van Emperor Palpatine. "Het blies me compleet omver. Ik gaf om de Keizer. Ze hadden de Keizer veranderd in een sympathieke figuur die door een bijzonder harteloze vrouw genaaid werd. Ze is een hardcore gangster en vernietigde hem compleet als persoon. Ik moest bijna huilen toen ik het las. Dit was de Keizer, die man die bliksem uit zijn vingers laat schieten. Het was iets magisch. De schrijvers die eraan gewerkt hadden, van The Shield en 24, waren geweldig."

Het lijkt er niet op dat de show er ooit gaat komen, maar de laatste geruchten die we gehoord hebben zeggen dat Disney werkt aan vier live-action series in het universum.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.