'Madam Secretary' komt naar Net5

De serie met Téa Leoni komt in september op de Nederlandse zender.

Michelle Iwema, 30 juli 2016 13:00

De nieuwe Amerikaanse dramaserie Madam Secretary met Téa Leoni in de hoofdrol zal vanaf september te zien zijn op Net5. In Amerika werd deze goed ontvangen en behoorde het tot de best bekeken nieuwe series. Dit najaar start in Amerika het derde seizoen.
De serie geeft een kijkje in de wereld van een van Amerika’s belangrijkste ministeries. Voormalig CIA-analyst Elizabeth McCord wordt door de president gevraagd om minister van Buitenlandse Zaken te worden. Met haar apolitieke instelling, goede kennis van het Midden-Oosten, talenknobbel en vermogen om out of the box te denken, wordt zij het meest geschikt geacht voor de functie. In haar nieuwe rol moet McCord vastberaden te werk gaan en omgaan met de druk die komt kijken bij het besturen van een belangrijk departement.

Zo moet ze een vredesakkoord tussen China en Japan bewerkstelligen, met Iran onderhandelen over hun nucleaire programma en onderzoek doen naar een vliegtuigramp waarbij haar voorganger overleed. Na een dag debatteren, overleggen met hoogwaardigheidsbekleders en het opnemen tegen cynische collega’s voor wie alleen macht van belang is, komt Elizabeth thuis bij haar man Henry en hun drie puberende kinderen. Daar krijgen politiek en compromissen sluiten een heel andere betekenis. Maar haar man, die hoogleraar is, wordt al snel betrokken bij het werk van zijn vrouw.

Naast Leoni zijn ook Tim Daly en Keith Carradine in de serie te zien. Madam Secretary is vanaf dinsdag 20 september wekelijks om 22.30 uur te zien.

Bron: Net5

Lees meer over: Madam Secretary, Tim Daly, Tea Leoni, Serie, Keith Carradine, Net5, CIA

Populair nieuws