HBO maakt nog twee seizoenen 'Game of Thrones'

Nog twee seizoenen 'Game of Thrones'

Seizoen 8 wordt de laatste, met een kans op spin-offs.

Bram de Groot, 30 juli 2016 om 20:47

Dit jaar werd het goed ontvangen zesde seizoen van Game of Thrones afgerond en onlangs werd duidelijk dat het zevende seizoen pas in de zomer van 2017 verschijnt. Nu heeft HBO aangekondigd dat de geliefde fantasyserie wordt afgerond met het achtste seizoen. En er is kans op meer.
Tijdens de Television Critics Association heeft Casey Bloys, de nieuwe programmabaas van HBO, bevestigd dat het achtste seizoen de laatste zal zijn. Op de vraag of hij meegaat met de wens van de showrunners David Benioff en Dan Weiss om na het achtste seizoen af te ronden zei hij: "Ja, Ik denk dat ze een erg specifiek plan hebben over hoeveel seizoenen ze willen doen. Als ik ze zover zou krijgen om er meer te doen dan zou ik tien seizoenen willen, maar we volgen hun insteek en wat zij denken wat goed voor de show is."

Aan Bloys werd ook gevraagd of er een kans is op een spin-off. "We hebben erover gesproken. Het is niet iets waar ik tegen ben, maar het moet creatief wel logisch zijn. Ik ben er niet zeker van of Benioff en Weiss er nu mee bezig kunnen zijn. Ze starten namelijk met de productie van seizoen 7. Ze zijn er niet tegen, maar er zijn geen concrete plannen."

Dat er na acht seizoenen een punt achter Game of Thrones gezet wordt, is al jaren een bekend gerucht. Dit is echter de eerste keer dat iemand van HBO hierin meegaat. In het verleden gaven de showrunners al eens aan minimaal zes afleveringen te willen maken voor het slotseizoen. Het zevende seizoen zal al uit minder afleveringen bestaan, namelijk acht.

Bron: HBO

Lees meer over: Game of Thrones, Battle of the Bastards, seizoen 8, jon snow, Ian McShane, hbo, 2018, Kit Harington

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws