search

Ons nieuws van zaterdag 30 juli 2016

HBO maakt nog twee seizoenen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

HBO maakt nog twee seizoenen 'Game of Thrones'

Seizoen 8 wordt de laatste, met een kans op spin-offs.

Dit jaar werd het goed ontvangen zesde seizoen van Game of Thrones afgerond en onlangs werd duidelijk dat het zevende seizoen pas in de zomer van 2017 verschijnt. Nu heeft HBO aangekondigd dat de geliefde fantasyserie wordt afgerond met het achtste seizoen. En er is kans op meer.

Tijdens de Television Critics Association heeft Casey Bloys, de nieuwe programmabaas van HBO, bevestigd dat het achtste seizoen de laatste zal zijn. Op de vraag of hij meegaat met de wens van de showrunners David Benioff en Dan Weiss om na het achtste seizoen af te ronden zei hij: "Ja, Ik denk dat ze een erg specifiek plan hebben over hoeveel seizoenen ze willen doen. Als ik ze zover zou krijgen om er meer te doen dan zou ik tien seizoenen willen, maar we volgen hun insteek en wat zij denken wat goed voor de show is."

Aan Bloys werd ook gevraagd of er een kans is op een spin-off. "We hebben erover gesproken. Het is niet iets waar ik tegen ben, maar het moet creatief wel logisch zijn. Ik ben er niet zeker van of Benioff en Weiss er nu mee bezig kunnen zijn. Ze starten namelijk met de productie van seizoen 7. Ze zijn er niet tegen, maar er zijn geen concrete plannen."

Dat er na acht seizoenen een punt achter Game of Thrones gezet wordt, is al jaren een bekend gerucht. Dit is echter de eerste keer dat iemand van HBO hierin meegaat. In het verleden gaven de showrunners al eens aan minimaal zes afleveringen te willen maken voor het slotseizoen. Het zevende seizoen zal al uit minder afleveringen bestaan, namelijk acht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Madam Secretary' komt naar Net5
Series / Nieuws

'Madam Secretary' komt naar Net5

De serie met Téa Leoni komt in september op de Nederlandse zender.

De nieuwe Amerikaanse dramaserie Madam Secretary met Téa Leoni in de hoofdrol zal vanaf september te zien zijn op Net5. In Amerika werd deze goed ontvangen en behoorde het tot de best bekeken nieuwe series. Dit najaar start in Amerika het derde seizoen.

De serie geeft een kijkje in de wereld van een van Amerika's belangrijkste ministeries. Voormalig CIA-analyst Elizabeth McCord wordt door de president gevraagd om minister van Buitenlandse Zaken te worden. Met haar apolitieke instelling, goede kennis van het Midden-Oosten, talenknobbel en vermogen om out of the box te denken, wordt zij het meest geschikt geacht voor de functie. In haar nieuwe rol moet McCord vastberaden te werk gaan en omgaan met de druk die komt kijken bij het besturen van een belangrijk departement.

Zo moet ze een vredesakkoord tussen China en Japan bewerkstelligen, met Iran onderhandelen over hun nucleaire programma en onderzoek doen naar een vliegtuigramp waarbij haar voorganger overleed. Na een dag debatteren, overleggen met hoogwaardigheidsbekleders en het opnemen tegen cynische collega's voor wie alleen macht van belang is, komt Elizabeth thuis bij haar man Henry en hun drie puberende kinderen. Daar krijgen politiek en compromissen sluiten een heel andere betekenis. Maar haar man, die hoogleraar is, wordt al snel betrokken bij het werk van zijn vrouw.

Naast Leoni zijn ook Tim Daly en Keith Carradine in de serie te zien. Madam Secretary is vanaf dinsdag 20 september wekelijks om 22.30 uur te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.