search
'Star Wars' live-action serie in de maak

'Star Wars' live-action serie in de maak

ABC voert actief gesprekken met Lucasfilm.

Jim Pedd

Elk jaar weer horen we een aantal keren dat er misschien een live-action Star Wars-serie komt. Nu meldt ABC Entertainment President Channing Dungey tegenover Entertainment Weekly dat er gesprekken zijn geweest met Lucasfilm. Het is het meest specifieke nieuws dat we in tijden gehoord hebben.


"We hebben gesprekken gehad met Lucasfilm en zullen gesprekken met ze blijven voeren," aldus Dungey. "Ik denk dat het geweldig zou zijn, als we een manier vinden om dat merk uit te breiden naar onze programma's. Maar het gaat vrij moeizaam. Het bedrijf bestaat onder een zware wolk van geheimhouding. Als je het gevoel hebt dat Marvel veel geheimen heeft, Lucasfilm neemt het naar nog een heel ander niveau. Maar er zijn gesprekken, we hebben alleen nog geen officiƫle planning."

Er is al langer gewerkt aan een live-action serie in de franchise. Die zou zich afspelen direct na de prequel-trilogie en werd omschreven als "Deadwood in de ruimte". Er waren zelfs al vijftig afleveringen geschreven, die elk voor ongeveer 5 tot 6 miljoen dollar gemaakt werden. Maar voorlopig zal het nog even duren voordat er een serie komt.

Aanbevolen artikelen