search
Teaserfoto 'Star Trek Discovery' toont Andorians
Series / Foto's

Teaserfoto 'Star Trek Discovery' toont Andorians

De aliens keren terug!

In zijn vijftig bestaansjaren heeft de Star Trek-franchise tientallen, zo niet honderden verschillende fictieve buitenaardse wezens en beschavingen in beeld gebracht. Volgend jaar moet in januari een nieuw avontuur op televisie te zien zijn, Star Trek: Discovery, met Bryan Fuller als showrunner. Toen die show werd aangekondigd, beloofde men nieuwe werelden en aliens, maar het lijkt erop dat er ook wat oude bekenden terugkeren.


Fuller plaatste op zijn Twitter-account een foto van een make-up test. Die laat twee antennes zien, die wel heel sterk doen denken aan de Andorians. Zij behoren tot de oprichters van de beroemde Federation en hebben gewoonlijk een ijsblauwe huid.Er is vrij weinig bekend over de nieuwe serie. Fuller heeft al een teaser vrijgegeven van het nieuwe schip, waarop nummer NCC-1031 te zien is. Dat zou een hint zijn naar de tijd waarin de show zich afspeelt. De oorspronkelijke Enterprise had het nummer NCC-1701 en dus lijkt het erop dat de nieuwe reeks zich daarvoor af gaat spelen.

Dat is echter allerminst bevestigd. Voorlopig zullen we nog moeten wachten op een antwoord, want de première van de nieuwe reeks vindt pas in januari plaats. In de VS zijn de afleveringen eerst op televisie op CBS te zien en vervolgens op streamingkanaal CBS All Access. In de rest van de wereld, en dus ook Nederland, komt de serie naar Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen