search

Ons nieuws van donderdag 11 augustus 2016

Nieuw contract voor Big Bang Theory cast lonkt
Series / Nieuws

Nieuw contract voor Big Bang Theory cast lonkt

De hoofdrolspelers willen (opnieuw) een salarisverhoging.

2 jaar geleden zaten de drie hoofdrolspelers van één van de meest succesvolle komedie series aller tijden 'The Big Bang Theory' samen met WBTV om de inhoud van hun nieuwe contracten te bespreken. WBTV ging uiteindelijk in op de eisen van de acteurs waardoor de komst van enkele nieuwe seizoenen was verzekerd. Nu lijkt de geschiedenis zich evenwel te herhalen.

Met de première van het tiende seizoen in het vooruitzicht lijken Parsons, Galecki en Cuoco namelijk terug op zoek te zijn naar een verdere verhoging van hun nu al riante salaris. Ook nu weer lijken ze vastberaden te zijn om door te zetten met hun eisen, want de productie van het tiende seizoen werd eerder reeds enige tijd onderbroken. De onderhandelingen zijn inmiddels aan de gang en CBS verwacht dat de productie van de rest van het seizoen zeer binnenkort zal worden hervat.

Showrunner Molaro verklaarde recent nog dat de producers helemaal niet toewerken naar het tiende seizoen van The Big Bang Theory alsof het, het laatste is. De kans is dan ook groot dat er na het tiende seizoen minstens nog één meer aankomt, op voorwaarde dat de besprekingen een positief einde hebben uiteraard.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste officiële details 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Eerste officiële details 'Star Trek: Discovery'

Niet alleen weten we nu wanneer de show zich afspeelt, ook is er iets bekend over de hoofdpersonen.

Het heeft even geduurd, maar eindelijk zijn er dan de eerste officiële details rond Star Trek Discovery. Showrunner Bryan Fuller onthulde dat de serie, die in januari 2017 van start gaat, een vrouwelijk, menselijk hoofdpersoon krijgt, en dat men hoopt een actrice van niet-blanke etniciteit te casten voor de rol.

De hoofdpersoon van de serie wordt niet de kapitein, zoals gebruikelijk is in Star Trek-series, maar een luitenant-commandant. Ook is er een mannelijke hoofdpersoon, die vermoedelijk ook niet blank wordt. "En er komen veel meer aliens dan je gewoonlijk hebt in de serie. We wilden een beeld schetsen van Starfleet, waarin we spannende nieuwe aliens hebben, maar ook vernieuwde, reeds bekende aliens," aldus Fuller. Die vertelde eveneens dat er een homoseksueel personage voorkomt in de serie.

Verder onthulde Fuller eindelijk wanneer de serie zich precies afspeelt en dat is precies zoals we verwacht hadden op basis van eerdere hints, voor de eerste serie in de franchise, dus voor de avonturen van Captain Kirk. "Er is een incident, een gebeurtenis in de Star Trek geschiedenis, waarover gesproken is, maar die nooit getoond is. In deze serie vertellen we een verhaal over meerdere afleveringen, een erg spannende verhaallijn. En er is een personage die op een reis is om zichzelf te leren kennen."

Ook laat Fuller de deur open voor wat cameo's of rolletjes van oorspronkelijke personages. Voorlopig echter, krijgen we in het 13-afleveringen tellende eerste seizoen enkel nieuwe personages te zien. Fuller beloofde tot slot dat het verhaal "over dertien afleveringen verteld wordt, waarin elke aflevering een hoofdstuk is met een begin, midden en eind."

De opnames gaan in september in Toronto van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Strain' mogelijk voorbij na vierde seizoen
Series / Nieuws

'The Strain' mogelijk voorbij na vierde seizoen

Men zit nu te denken over hoeveel afleveringen er nog maximaal komen.

Het derde seizoen van FX's vampierdrama The Strain moet nog in première gaan, maar showrunner Carlton Cuse denkt al aan een mogelijke vierde reeks. Het lijkt er zelfs op dat dit wel eens het einde zou kunnen vormen voor het verhaal van de epische strijd tegen de oppervampier The Master.

Cuse onthulde tegenover TVLine dat de serie oorspronkelijk gepresenteerd werd als eentje van maximaal drie seizoenen. De laatste keer dat hij met de zender sprak over het aantal seizoenen dat nodig zou zijn om het verhaal te vertellen, was dat naar vijf verhoogd, maar nu lijkt het vierde seizoen het laatste te worden.

"Nu we beginnen met werken aan het vierde seizoen, bevinden we ons in het proces van uitvogelen hoeveel afleveringen we nog te gaan hebben," aldus Cuse. Of het dan mogelijk is dat de serie met het vierde seizoen tot een einde komt? "Alles is mogelijk. Het is nog te vroeg daar definitief op in te gaan, maar we bewegen richting een einde en dat is geweldig. We staan er geheel open in."

The Strain werd bedacht door Guillermo del Toro en Chuck Hogan als filmfranchise, maar geen enkele filmstudio wilde het idee oppikken. Vervolgens maakte het duo er een boekenreeks van, die opgepikt werd door FX. De serie toont het verval van New York, als vampiers de wereld over proberen te nemen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Donald Glover niet in voor meer 'Community'
Series / Nieuws

Donald Glover niet in voor meer 'Community'

Hij legt uit waarom hij niet terug keerde voor het zesde seizoen.

Met enige regelmaat spreekt een van de castleden of showrunner Dan Harmon de hoop uit dat er ooit meer afleveringen volgen van komedieserie Community. Men hoopt er natuurlijk vooral op het adagium 'six seasons and a movie' te kunnen realiseren.

Geheel tegen de traditie in is er nu een castlid dat laat weten er vrede mee te hebben dat de show voorbij is. Acteur [url2=]Donald Glover[/url2], die na het vijfde seizoen vertrok, vertelde: "Ik denk dat alles een dood-clausule moet hebben. Mensen gaan ooit dood. Donald Trump gaat bijvoorbeeld ooit dood. Dat wordt gegarandeerd. En dat is geweldig. Het is belangrijk dat dingen tot een einde komen. Ik ben er blij mee, want het zorgt ervoor dat dingen vooruit gaan. Ik raak erg gefrustreerd omdat ik veel dingen zie die beter zouden kunnen zijn, maar dat niet worden omdat ze nog niet dood zijn."

Daarmee bedoelt Glover niet dat hij spijt heeft van zijn tijd bij de serie, maar wel dat hij het gewoon goed geweest vond. "Ik wilde er niet van wegrennen." Misschien is het dus maar goed, dat Dan Harmon nog niet begonnen is met het schrijven van de film.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'The Sandhamn Murders' s2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'The Sandhamn Murders' s2

Weer een populaire Zweedse misdaadserie.

Cast: Jakob Cedergren (Thomas), Alexandra Rapaport (Nora), Anki Lidén (Margrit), Louise Edlind (Monica) e.a. | Jaren: 2010 "“ heden | Zender: TV4 (Zweden)

De misdaadboeken The Sandhamn Murders van Viveca Stens zijn erg populair, niet alleen in Zweden, maar ook in andere delen van Europa. Geen wonder dus dat de boeken over de toonbank vliegen en dat de Zweedse zender TV4 het niet kon laten er een televisieserie van te maken. Daar is het tweede seizoen nu van verkrijgbaar in Nederland.

Dit seizoen bevat een zestal afleveringen van elk vijfenveertig minuten. Opnieuw worden de bewoners van het idyllische eilandje Sandhamn opgeschrikt door een brute moord. Het feestgedruis rond de viering van midzomer verandert in een nachtmerrie, als men een lichaam vindt. Inspecteur Thomas Andreasson wordt ingeschakeld en gaat samen met zijn collega Mia Holmgren en oude vriendin Nora Linde op zoek naar de waarheid.

Waar Zweedse series als Millenium, The Killing en The Bridge laaiend enthousiast zijn ontvangen, is dat iets anders als het aankomt op The Sandhamn Murders. De serie wordt als enigszins onlogisch ontvangen en sommige mensen vinden dat er een enigszins briljante touch, die de boel onderscheidt van gewone krimi's mist.

Dvd: The Sandhamn Murders seizoen 2 | Speelduur: 6x 45 minuten | Release: juli 2016 | Video: 16:9 | Audio: Zweeds, Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Dvd | EAN: 5-425019-009816 | Met dank aan: Lumière

Lumière heeft ervoor gekozen om dit tweede seizoen net als de eerste reeks aan te leveren in een dubbeldikke Dvd-hoes. De vraag is waarom: er zitten maar twee schijven in, dus voor ons had een gewone Dvd-hoes volstaan. Desondanks ziet het geheel er net uit en past de uitgave qua stijl bij het vorige seizoen.

Beeld en geluid
De beelden vallen niet op hun scherpte, maar wel hun natuurlijke kleuren. De makers hebben de serie vermoedelijk digitaal opgenomen en daarna weinig gedaan om de beelden bijvoorbeeld minder kleurrijk te maken zoals men bij sommige misdaadseries doet. Ook de audio is niet uitzonderlijk, maar wel passend bij een serie van dit kaliber.

Extra's
Extra's zijn er niet op deze uitgave. Dat is niet erg, want de enige featurette die we zouden kunnen bedenken is de uitdaging van het verfilmen van een ontzettend populaire boekenreeks.

Toekomst
Met de toekomst zit het verder wel snor. De serie heeft in Zweden al vijf seizoenen en vermoedelijk volgen er nog emer. Er zijn immers genoeg boeken om te verfilmen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaserfoto 'Star Trek Discovery' toont Andorians
Series / Foto's

Teaserfoto 'Star Trek Discovery' toont Andorians

De aliens keren terug!

In zijn vijftig bestaansjaren heeft de Star Trek-franchise tientallen, zo niet honderden verschillende fictieve buitenaardse wezens en beschavingen in beeld gebracht. Volgend jaar moet in januari een nieuw avontuur op televisie te zien zijn, Star Trek: Discovery, met Bryan Fuller als showrunner. Toen die show werd aangekondigd, beloofde men nieuwe werelden en aliens, maar het lijkt erop dat er ook wat oude bekenden terugkeren.

Fuller plaatste op zijn Twitter-account een foto van een make-up test. Die laat twee antennes zien, die wel heel sterk doen denken aan de Andorians. Zij behoren tot de oprichters van de beroemde Federation en hebben gewoonlijk een ijsblauwe huid.



Er is vrij weinig bekend over de nieuwe serie. Fuller heeft al een teaser vrijgegeven van het nieuwe schip, waarop nummer NCC-1031 te zien is. Dat zou een hint zijn naar de tijd waarin de show zich afspeelt. De oorspronkelijke Enterprise had het nummer NCC-1701 en dus lijkt het erop dat de nieuwe reeks zich daarvoor af gaat spelen.

Dat is echter allerminst bevestigd. Voorlopig zullen we nog moeten wachten op een antwoord, want de première van de nieuwe reeks vindt pas in januari plaats. In de VS zijn de afleveringen eerst op televisie op CBS te zien en vervolgens op streamingkanaal CBS All Access. In de rest van de wereld, en dus ook Nederland, komt de serie naar Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.