search
Dvd-recensie: 'The Sandhamn Murders' s2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'The Sandhamn Murders' s2

Weer een populaire Zweedse misdaadserie.

Cast: Jakob Cedergren (Thomas), Alexandra Rapaport (Nora), Anki Lidén (Margrit), Louise Edlind (Monica) e.a. | Jaren: 2010 "“ heden | Zender: TV4 (Zweden)

De misdaadboeken The Sandhamn Murders van Viveca Stens zijn erg populair, niet alleen in Zweden, maar ook in andere delen van Europa. Geen wonder dus dat de boeken over de toonbank vliegen en dat de Zweedse zender TV4 het niet kon laten er een televisieserie van te maken. Daar is het tweede seizoen nu van verkrijgbaar in Nederland.

Dit seizoen bevat een zestal afleveringen van elk vijfenveertig minuten. Opnieuw worden de bewoners van het idyllische eilandje Sandhamn opgeschrikt door een brute moord. Het feestgedruis rond de viering van midzomer verandert in een nachtmerrie, als men een lichaam vindt. Inspecteur Thomas Andreasson wordt ingeschakeld en gaat samen met zijn collega Mia Holmgren en oude vriendin Nora Linde op zoek naar de waarheid.

Waar Zweedse series als Millenium, The Killing en The Bridge laaiend enthousiast zijn ontvangen, is dat iets anders als het aankomt op The Sandhamn Murders. De serie wordt als enigszins onlogisch ontvangen en sommige mensen vinden dat er een enigszins briljante touch, die de boel onderscheidt van gewone krimi's mist.

Dvd: The Sandhamn Murders seizoen 2 | Speelduur: 6x 45 minuten | Release: juli 2016 | Video: 16:9 | Audio: Zweeds, Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Dvd | EAN: 5-425019-009816 | Met dank aan: Lumière

Lumière heeft ervoor gekozen om dit tweede seizoen net als de eerste reeks aan te leveren in een dubbeldikke Dvd-hoes. De vraag is waarom: er zitten maar twee schijven in, dus voor ons had een gewone Dvd-hoes volstaan. Desondanks ziet het geheel er net uit en past de uitgave qua stijl bij het vorige seizoen.

Beeld en geluid
De beelden vallen niet op hun scherpte, maar wel hun natuurlijke kleuren. De makers hebben de serie vermoedelijk digitaal opgenomen en daarna weinig gedaan om de beelden bijvoorbeeld minder kleurrijk te maken zoals men bij sommige misdaadseries doet. Ook de audio is niet uitzonderlijk, maar wel passend bij een serie van dit kaliber.

Extra's
Extra's zijn er niet op deze uitgave. Dat is niet erg, want de enige featurette die we zouden kunnen bedenken is de uitdaging van het verfilmen van een ontzettend populaire boekenreeks.

Toekomst
Met de toekomst zit het verder wel snor. De serie heeft in Zweden al vijf seizoenen en vermoedelijk volgen er nog emer. Er zijn immers genoeg boeken om te verfilmen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen