Eerste officiële details 'Star Trek: Discovery'

Niet alleen weten we nu wanneer de show zich afspeelt, ook is er iets bekend over de hoofdpersonen.

Jim Pedd, 11-08-2016 16:19

Het heeft even geduurd, maar eindelijk zijn er dan de eerste officiële details rond Star Trek Discovery. Showrunner Bryan Fuller onthulde dat de serie, die in januari 2017 van start gaat, een vrouwelijk, menselijk hoofdpersoon krijgt, en dat men hoopt een actrice van niet-blanke etniciteit te casten voor de rol.
De hoofdpersoon van de serie wordt niet de kapitein, zoals gebruikelijk is in Star Trek-series, maar een luitenant-commandant. Ook is er een mannelijke hoofdpersoon, die vermoedelijk ook niet blank wordt. "En er komen veel meer aliens dan je gewoonlijk hebt in de serie. We wilden een beeld schetsen van Starfleet, waarin we spannende nieuwe aliens hebben, maar ook vernieuwde, reeds bekende aliens," aldus Fuller. Die vertelde eveneens dat er een homoseksueel personage voorkomt in de serie.

Verder onthulde Fuller eindelijk wanneer de serie zich precies afspeelt en dat is precies zoals we verwacht hadden op basis van eerdere hints, voor de eerste serie in de franchise, dus voor de avonturen van Captain Kirk. "Er is een incident, een gebeurtenis in de Star Trek geschiedenis, waarover gesproken is, maar die nooit getoond is. In deze serie vertellen we een verhaal over meerdere afleveringen, een erg spannende verhaallijn. En er is een personage die op een reis is om zichzelf te leren kennen."

Ook laat Fuller de deur open voor wat cameo's of rolletjes van oorspronkelijke personages. Voorlopig echter, krijgen we in het 13-afleveringen tellende eerste seizoen enkel nieuwe personages te zien. Fuller beloofde tot slot dat het verhaal "over dertien afleveringen verteld wordt, waarin elke aflevering een hoofdstuk is met een begin, midden en eind."

De opnames gaan in september in Toronto van start.

Bron: EW

Lees meer over: Star Trek Discovery, CBS, Netflix, Bryan Fuller, Details

Populair nieuws