search
'The Strain' mogelijk voorbij na vierde seizoen
Series / Nieuws

'The Strain' mogelijk voorbij na vierde seizoen

Men zit nu te denken over hoeveel afleveringen er nog maximaal komen.

Het derde seizoen van FX's vampierdrama The Strain moet nog in première gaan, maar showrunner Carlton Cuse denkt al aan een mogelijke vierde reeks. Het lijkt er zelfs op dat dit wel eens het einde zou kunnen vormen voor het verhaal van de epische strijd tegen de oppervampier The Master.


Cuse onthulde tegenover TVLine dat de serie oorspronkelijk gepresenteerd werd als eentje van maximaal drie seizoenen. De laatste keer dat hij met de zender sprak over het aantal seizoenen dat nodig zou zijn om het verhaal te vertellen, was dat naar vijf verhoogd, maar nu lijkt het vierde seizoen het laatste te worden.

"Nu we beginnen met werken aan het vierde seizoen, bevinden we ons in het proces van uitvogelen hoeveel afleveringen we nog te gaan hebben," aldus Cuse. Of het dan mogelijk is dat de serie met het vierde seizoen tot een einde komt? "Alles is mogelijk. Het is nog te vroeg daar definitief op in te gaan, maar we bewegen richting een einde en dat is geweldig. We staan er geheel open in."

The Strain werd bedacht door Guillermo del Toro en Chuck Hogan als filmfranchise, maar geen enkele filmstudio wilde het idee oppikken. Vervolgens maakte het duo er een boekenreeks van, die opgepikt werd door FX. De serie toont het verval van New York, als vampiers de wereld over proberen te nemen.

Aanbevolen artikelen