Bryan Fuller over 'Star Trek'-schip

Het ontwerp is nu al anders dan wat we te zien kregen.

Jim Pedd, 15-08-2016 10:01

Toen het ontwerp van de Discovery, het schip van Bryan Fullers Star Trek-serie onthuld werd, was er niet alleen kritiek op de visuele effecten, ook op de vorm van het schip. Vrij snel daarna sprak Fuller zich al daarover uit, door te benadrukken dat het ontwerp allerminst definitief is. Nu vertelt hij daar tegenover IGN nog verder over.
"Iedereen kreeg een glimp van een schip waar nog aan gewerkt werd. Er is al heel veel veranderd, want het ontwerp was nog niet eens definitief. We dachten eigenlijk allemaal: wat kunnen we meenemen naar de Comic-Con, om mensen deel uit te laten maken van het proces. En ik kijk nu al naar het ontwerp en denk: we hebben een andere gondel, andere lijnen. Dus het is een evolutie, en we proberen de look te ontwikkelen en finaliseren, nu we dichter bij de productiestart komen."

Er is volgens Fuller bewust gekozen voor een ander ontwerp dan we gewend zijn, zodat de serie zich beter kan onderscheiden van de films. Daarbij is gekeken naar ontwerpen van Ralph McQuarrie, die ze in de jaren zeventig maakte voor een film die er niet kwam.

De opnames van de nieuwe serie beginnen in september in Toronto. De show speelt zich af voordat James T. Kirk zijn missie onderneemt, en zal over dertien afleveringen een overkoepelend verhaal vertellen. De hoofdpersoon wordt een vrouw, die niet de kapitein van het schip is. Centraal staan de gevolgen van een gebeurtenis waar ooit naar gerefereerd is in de originele serie, maar waar nooit iets mee gedaan is.

Bron: IGN

Lees meer over: Star Trek Discovery, CBS, Netflix, Bryan Fuller, Details, Schip

Populair nieuws