search

Ons nieuws van maandag 15 augustus 2016

Tv-serie 'Friday the 13th' komt er niet
Series / Nieuws

Tv-serie 'Friday the 13th' komt er niet

Niet houdbaar, volgens The CW.

In april 2014 werd bekend dat er werd gewerkt aan een tv-serie rond de bekende horrorklassieker Friday The 13th. Tijdens hun TCA-presentatie afgelopen week liet The CW-baas Mark Pedowitz weten dat de plannen in de ijskast gezet zijn.

"Het komt erop neer dat we betere dingen hebben om ons op te richten, en we zijn er niet mee doorgegaan," aldus Pedowitz volgens Entertainment Weekly. "Het was goed geschreven, het was duisterder dan we wilden en we geloofden niet dat het houdbaar was... Het was een erg goede pilot, maar geen houdbare serie."

De serie werd ontwikkeld door Emmett/Furla/Oasis Films en Crystal Lake Entertainment en Sean S. Cunningham, regisseur van het origineel uit 1980, was betrokken als uitvoerend producent. De serie zou zich focussen op de personages uit Crystal Lake die in de nieuwe serie gedwongen zouden worden het nogmaals op te nemen tegen de moordenaar, een opnieuw uitgewerkte Jason Voorhees.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showtime geeft Ray Donovan vijfde seizoen
Series / Nieuws

Showtime geeft Ray Donovan vijfde seizoen

De goede cijfers lieten er eigenlijk weinig twijfel over bestaan...

Goed nieuws voor liefhebbers van de serie Ray Donovan. Showtime CEO David Nevins heeft immers bekend gemaakt dat de reeks een vijfde seizoen krijgt.

Dat Ray Donovan een vijfde seizoen krijgt komt eigenlijk niet meteen uit de lucht vallen. Recent nog was de serie immers goed voor zomaar even vijf Emmy nominaties. Veel over het vijfde seizoen is er op dit ogenblik evenwel nog niet bekend. Wel weten we dat ze uit twaalf afleveringen zal bestaan en de productie er van begin volgend jaar zal worden aangevat.

Fans van de reeks hoeven uiteraard niet te wachten tot volgend jaar om meer te zien. Op moment van schrijven zijn er immers nog een aantal afleveringen van het vierde seizoen te gaan. Het vierde seizoen doet het alweer bijzonder goed en wist de fans duidelijk meteen weer te overtuigen. Ook deze mooie cijfers zullen uiteraard bijgedragen hebben aan de snelle beslissing om meteen het vijfde seizoen aan te kondigen.

Kijk jij al uit naar nog meer Ray Donovan?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bryan Fuller over 'Star Trek'-schip
Series / Nieuws

Bryan Fuller over 'Star Trek'-schip

Het ontwerp is nu al anders dan wat we te zien kregen.

Toen het ontwerp van de Discovery, het schip van Bryan Fullers Star Trek-serie onthuld werd, was er niet alleen kritiek op de visuele effecten, ook op de vorm van het schip. Vrij snel daarna sprak Fuller zich al daarover uit, door te benadrukken dat het ontwerp allerminst definitief is. Nu vertelt hij daar tegenover IGN nog verder over.

"Iedereen kreeg een glimp van een schip waar nog aan gewerkt werd. Er is al heel veel veranderd, want het ontwerp was nog niet eens definitief. We dachten eigenlijk allemaal: wat kunnen we meenemen naar de Comic-Con, om mensen deel uit te laten maken van het proces. En ik kijk nu al naar het ontwerp en denk: we hebben een andere gondel, andere lijnen. Dus het is een evolutie, en we proberen de look te ontwikkelen en finaliseren, nu we dichter bij de productiestart komen."

Er is volgens Fuller bewust gekozen voor een ander ontwerp dan we gewend zijn, zodat de serie zich beter kan onderscheiden van de films. Daarbij is gekeken naar ontwerpen van Ralph McQuarrie, die ze in de jaren zeventig maakte voor een film die er niet kwam.

De opnames van de nieuwe serie beginnen in september in Toronto. De show speelt zich af voordat James T. Kirk zijn missie onderneemt, en zal over dertien afleveringen een overkoepelend verhaal vertellen. De hoofdpersoon wordt een vrouw, die niet de kapitein van het schip is. Centraal staan de gevolgen van een gebeurtenis waar ooit naar gerefereerd is in de originele serie, maar waar nooit iets mee gedaan is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mogelijk meerdere schurken in tweede reeks 'Jessica Jones'
Series / Nieuws

Mogelijk meerdere schurken in tweede reeks 'Jessica Jones'

Hoe gaat showrunner Melissa Rosenberg het beter doen dan Kilgrave?

Ondanks dat het tweede seizoen van Marvel/Netflix-serie Jessica Jones nog wel een paar jaar op zich zal laten wachten, wordt er al zo nu en dan over gepraat. Nu vertelt Melissa Rosenberg, showrunner van de serie, dat er mogelijk meerdere schurken zijn in het tweede seizoen.

Entertainment Weekly vroeg haar hoe ze van plan is een betere schurk dan Kilgrave uit seizoen 1 te laten zien. "Misschien komen er wel meerdere schurken. Niemand gaat het beter doen dan David Tennant als Kilgrave, dus dat ga je niet proberen na te doen. De grootste fout zou zijn om het na te doen, dus je moet een andere invalshoek vinden."

Ook tegenover TVLine was er een soortgelijke tease. "De lat ligt ongelofelijk hoog. David Tennant heeft geen gelijke, dus ik ga niet eens proberen het zover te brengen. De grootste fout die ik kan maken, is te proberen dat te herhalen. Dus er zal een heel andere schurk zijn, of heel andere schurken."

De eerstvolgende keer dat we Jessica Jones (Krysten Ritter) gaan zien is in The Defenders, waarin ze het samen met de andere Marvel/Netflix-helden opneemt tegen een gemeenschappelijke bedreiging.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.