Uitslag poll: De Emmy-awards

Uitslag poll: De Emmy-awards

Op welke vlakken hadden jullie het goed?

Jim Pedd, 30 september 2016 om 14:36

De Emmy Awards zijn uitgereikt en dus kunnen we kijken naar de uitslag van onze poll afgelopen maand. We vergelijken de belangrijkste categorieën met elkaar.
BESTE DRAMASERIE
Volgens jullie zou de serie Game of Thrones de prijs voor de beste dramaserie winnen. En wat blijkt? Daarin hadden jullie het goed. 62% van de stemmers koos voor de HBO-serie en ook de Emmy-stemmers kozen hiervoor. De runnerup, met 13 procent van de stemmen, was Mr. Robot.

BESTE KOMEDIE
Hierin lopen de prijzen uiteen. De Emmy ging uiteindelijk naar Veep, maar volgens jullie was het Modern Family geweest dat zou winnen. Hierin is overigens ‘iets’ meer verdeeldheid te zien dan bij de dramaseries: 20 procent van de mensen koos voor komedieshow Sillicon Valley.

BESTE MINISERIE
De uitslag in deze categorie verschilt ook van de Emmy. Die ging naar The People v. O.J. Simpson, maar wat jullie betreft had het Fargo moeten zijn. 64 procent van de stemmen ging naar deze show. Vermoedelijk komt dit omdat O.J. niet zo wijd verkrijgbaar was in Nederland.

DE GROTE WINNAAR
Werd volgens jullie Game of Thrones en dat klopte. De HBO-serie won er, technische prijzen meetellend, twaalf. Daarmee is de serie de nummer één met de meeste gewonnen beeldjes ooit. 38 in totaal.

Lees meer over: Uitslag Poll, Emmy, Nominaties, Voorspelling

Populair nieuws