search

Ons nieuws van vrijdag 30 september 2016

Trailer & openingcredits Netflix/Marvels 'Luke Cage'
Series / Trailer

Trailer & openingcredits Netflix/Marvels 'Luke Cage'

Vanaf vandaag te zien.



Vanaf vandaag kunnen de Marvel-fans weer aan de slag met een nieuwe Netflix superheldenserie. Na de avonturen van voornamelijk Daredevil en Jessica Jones is het nu Luke Cage die mag pronken met zijn superkrachten. Hierboven een trailer en onderaan dit bericht de openingcredits van de serie.

In Luke Cage zien we Mike Colter terugkeren als het onverwoestbare titelpersonage welke verleden jaar al te zien was in Jessica Jones. De serie wordt goed ontvangen door de critici en gezien als de beste in de huidige Netflix/Marvel-reeks.

Luke Cage bestaat uit 13 afleveringen en hierna volgen de series Iron Fist en The Defenders in 2017.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poll: Welke show moet een revival krijgen?
Series / Poll

Poll: Welke show moet een revival krijgen?

Nu dat een trend is...

Nostalgie is groot op tv. Er keren steeds meer series terug, al dan niet voor één seizoen. Maar duidelijk is de trend wel: The X-Files, Prison Break, Full House, Arrested Development, het is slechts een kleine greep uit de grote pot van terugkerende tv-shows. En dus vinden we het tijd om jullie eens te vragen welke serie nog meer terug moet keren. Daarbij maakt het niet uit voor hoeveel afleveringen. Mocht je voorkeur hebben voor een andere serie, horen we dat natuurlijk graag in de reacties!



Overigens vinden we het ook een interessante vraag: hoe kijken jullie naar de trend van televisierevivals? Is het een kwalijke zaak, of is het niet erg, zolang er bijvoorbeeld genoeg nieuwe series op tv blijven komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag poll: De Emmy-awards
Series / Poll

Uitslag poll: De Emmy-awards

Op welke vlakken hadden jullie het goed?

De Emmy Awards zijn uitgereikt en dus kunnen we kijken naar de uitslag van onze poll afgelopen maand. We vergelijken de belangrijkste categorieën met elkaar.

BESTE DRAMASERIE
Volgens jullie zou de serie Game of Thrones de prijs voor de beste dramaserie winnen. En wat blijkt? Daarin hadden jullie het goed. 62% van de stemmers koos voor de HBO-serie en ook de Emmy-stemmers kozen hiervoor. De runnerup, met 13 procent van de stemmen, was Mr. Robot.

BESTE KOMEDIE
Hierin lopen de prijzen uiteen. De Emmy ging uiteindelijk naar Veep, maar volgens jullie was het Modern Family geweest dat zou winnen. Hierin is overigens 'iets' meer verdeeldheid te zien dan bij de dramaseries: 20 procent van de mensen koos voor komedieshow Sillicon Valley.

BESTE MINISERIE
De uitslag in deze categorie verschilt ook van de Emmy. Die ging naar The People v. O.J. Simpson, maar wat jullie betreft had het Fargo moeten zijn. 64 procent van de stemmen ging naar deze show. Vermoedelijk komt dit omdat O.J. niet zo wijd verkrijgbaar was in Nederland.

DE GROTE WINNAAR
Werd volgens jullie Game of Thrones en dat klopte. De HBO-serie won er, technische prijzen meetellend, twaalf. Daarmee is de serie de nummer één met de meeste gewonnen beeldjes ooit. 38 in totaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO zoekt naar mogelijkheden 'Game of Thrones' spin-off
Series / Nieuws

HBO zoekt naar mogelijkheden 'Game of Thrones' spin-off

Het gaat om het goede idee.

HBO programming voorzitter Casey Bloys stelt dat als de serie Game of Thrones in 2018 stopt, de zender wellicht meteen van start gaat met een spin-off. Er wordt nog niet aan gewerkt door schrijvers of showrunners, maar er wordt wel volop over gesproken.

"Er zijn wat dingen die interessant klinken, maar op dit moment hebben we geen schrijvers op het project gezet. In een ideale wereld zou Game of Throens door blijven gaan en zouden we hier niet over na hoeven denken… Maar er zijn zoveel mogelijkheden om er op de een of andere manier mee verder te gaan. Voor ons draait het op dit moment om de juiste invalshoek vinden met de juiste schrijver."

Waar showrunners D.B. Weiss en David Benioff allang duidelijk hebben gemaakt dat hun dagen in Westeros hun einde naderen, hoopt Bloys dat ze terugkeren voor een spin-off, eventueel als producenten en niet als showrunners. "Het is natuurlijk een grote commitment van hun kant, niet alleen op creatief vlak maar ook in hun gezinsleven. Ze zijn maanden op rij weg. Het is iets groots om aan te werken. Maar als we een goede spin-off of prequel vinden, hoop ik dat ze op de een of andere manier mee blijven werken."

Schrijver George R.R. Martin uitte onlangs al zijn interesse in een spin-off.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slechterik viervoudige The CW superheldencrossover onthuld
Series / Nieuws

Slechterik viervoudige The CW superheldencrossover onthuld

Tegen ie nemen Arrow, The Flash, Supergirl en de Legends of Tomorrow het op?

Televisiezender The CW komt dit jaar met een crossover tussen vier series, The Flash, Arrow, Legend of Tomorrow en Supergirl. Nu is de slechterik waar al die helden het tegen op moeten nemen onthuld. Dit jaar zijn het de Dominators.

"Dit jaar halen we voor onze mega 'Arrowverse' crossover inspiratie uit een DC-crossover uit eind jaren tachtig die bekend stond als Invasion! Daarin was een buitenaards ras te zien, genaamd Dominators," aldus Marc Guggenheim, de man die achter de schermen toezicht houdt op de series. "We gebruiken de nieuwste middelen en computereffecten om zo echt mogelijke effecten te bereiken die lijken op de oorspronkelijke versie van de personages."

De Dominators zijn een sinister buitenaards ras die de mensheid wilden uitroeien omdat er zoveel mensen rondliepen met superkrachten. De vierdelige crossover is in december te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na drie films ook een 'The Purge' tv-serie
Series / Nieuws

Na drie films ook een 'The Purge' tv-serie

Dit kan nog best leuk worden.

Na het onverwachte succes van The Purge (2013) volgde een jaar later The Purge: Anarchy en dit jaar werd er voor een derde keer gepurged in The Purge: Election Year. Nu blijkt dat de filmreeks zich ook gaat vertalen naar het kleine scherm.

In gesprek met CinemaBlend liet schrijver/regisseur James DeMonaco weten dat er wordt gesproken over een tv-versie. Het zou een eenmalige serie moeten worden welke zich "real time" afspeelt met flash back-elementen, zoals in de serie Lost.

"Mijn idee is om zes of zeven verhaallijnen te introduceren, met flash-backs. Het mooie van een serie die zo'n 10 uur duurt is dat je veel dieper in kunt gaan op de verschrikkelijke beslissingen die mensen nemen om tijdens deze nacht over te gaan tot een brute daad. Met flash backs kan er verder onderbouwd worden hoe de situatie was voor de avond die in beeld wordt gebracht."

Een vierde film, waarvan DeMonaco denkt dat hij deze niet regisseert, is nog niet aangekondigd. Wel is hij bereid om de film te schrijven en te produceren. Het liefst zou hij een prequel zien.

Met een totaal productiebudget van $22 miljoen is er $316,5 miljoen opgehaald aan de bioscoopkassa. Dit is nog exclusief de Dvd/Vod-opbrengst. Met deze cijfers en bovenstaande onderbouwing lijkt een tv-versie zeker gerechtvaardigd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe synopsis 'The Walking Dead' s7
Series / Nieuws

Nieuwe synopsis 'The Walking Dead' s7

Alles gaat mis.

AMC heeft een uitgebreide nieuwe synopsis voor het zevende seizoen van The Walking Dead vrijgegeven. De synopsis concentreert zich op de tweede helft van het zevende seizoen, waarvan de uitzendingen op 23 oktober van start gaan. Hieronder de synopsis, zoals vrijgegeven door AMC:

"Tot nu toe hebben onze personages conflicten, ziekte, honger, grote aantallen ondoden, tragedies, verraad en ondenkbaar verlies doorstaan. Hierdoor zijn ze formidabel geworden. Machtig. Niet te stoppen. Aan het begin van seizoen zeven werd die kracht weggehaald. Ze vonden veiligheid en stabiliteit. Bouwden een huis en dachten dat de wereld van hen zou zijn. Ze hadden het mis.

In de eerste helft van het zevende seizoen is onze groep uiteen gevallen, gebroken en moesten ze de brokstukken oprapen onder het juk van onderdrukking. Negan heeft ze succesvol onder controle gekregen, en hen op brute wijze ervan overtuigd te leven naar zijn regels, door een dodelijk en gruwelijk voorbeeld te stellen om zo te laten zien wat er gebeurd als ze niet luisteren.

Andere personages weten niet wat er gebeurd is, maar zijn per ongeluk of bewust van de groep gescheiden. En zij zullen ontdekken dat ze ook niet aan deze nieuwe wereld kunnen ontsnappen. Dit halve seizoen draait om een nieuw begin van deze personages. Het thema van het seizoen is een nieuwe start maken. De wereld is niet wat ze ervan gedacht hadden. Hij is groter en zelfs gevaarlijker."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Always Sunny' krijgt musical-special
Series / Nieuws

'Always Sunny' krijgt musical-special

En wat komt er nog meer volgend jaar?

FXX-serie It's Always Sunny in Philadelphia krijgt in 2017 een speciale aflevering. Acteur Charlie Day stelt dat de show een musical aflevering krijgt, waarin alles volledig gezongen gaat worden. Het is na Nightman Cometh de tweede keer dat de serie zoiets doet.

"Het wordt een grappig jaar", begon Day tegenover de site UPROXX. "Je kunt wat van UFC verwachten, een complete musical aflevering, een gastrol voor Scott Bakula en je kunt ons in een waterpark zien, dus verwacht vooral een heel erg grappig seizoen."

Onlangs bestelde FXX nog drie nieuwe seizoenen van de serie, waarmee deze in elk geval tot en met 2019 te zien zal zijn. Niet gek ook, want de kijkcijfers van de serie blijven erg hoog, dus het is logisch dat men door blijft gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Molly Parker tekent voor 'Lost in Space'
Series / Nieuws

Molly Parker tekent voor 'Lost in Space'

Weer een nieuw castlid voor de Netflix-serie.

TVLine meldt dat Netflix-serie Lost in Space nog een nieuwe Robinson gecast heeft. Actrice Molly Parker gaat de rol van Maureen Robinson spelen, de matriarch van het gein en wetenschapper. De oorspronkelijke versie van het personage werd in 1965 gespeeld door June Lockhart en in de film uit 1998 speelde Mimi Rogers de rol.

Er zijn al een paar andere personages gecast: Toby Stephens mag de rol van Professor John Robinson spelen en diens oudste dochter, Judy, wordt gespeeld door Taylor Russell. Zij mogen alvast tien afleveringen hun rollen gaan spelen, want zoveel heeft Netflix er voor het eerste seizoen besteld.

In de show zien we hoe het Robinson-gezin diep in de ruimte strandt, lichtjaren van hun geplande bestemming. Daar moeten ze leren omgaan met de isolatie en de uitdagingen van de buitenaardse omgeving waar ze zich bevinden. In 2018 te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.