search
Wordt Kit Harington Guy Fawkes?
Series / Nieuws

Wordt Kit Harington Guy Fawkes?

Harington kijkt vast vooruit voor zijn tijd na Game of Thrones.

Normaliter wachten hoofdrolspelers van HBO's Game of Thrones tot hun personages niet meer leven, voordat ze voor nieuwe projecten tekenen. Zo niet Kit Harington, die gaat spelen in een BBC-serie over Guy Fawkes. De show krijgt maar die afleveringen en heeft de passende titel Gunpowder gekregen. Een synopsis is er ook al:


"1605. Dit historische drama draait om de Britse radicaal Fawkes en een groep provinciale Engelse katholieken die proberen het House of Lords in het Engelse parlement op te blazen en King James I te vermoorden, om zo weer een katholiek op de troon te helpen. De aanslag, of zoals het genoemd wordt, The Gunpowder Plot, werd op 5 november ontdekt door de autoriteiten, die bij Westminster Palace ontdekten dat Fawkes explosieven bewaakte. Tot op vandaag de dag vieren Britten elk jaar op 5 november Guy Fawkes Night."

Geinig feitje: Harington zou afstammen van een van de bondgenoten van Fawkes, Robert Catesby en heeft zelf een script geschreven dat gerelateerd is aan het Gunpowder Plot.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen