search
Speelt 'Westworld' zich wel op Aarde af?
Series / Nieuws

Speelt 'Westworld' zich wel op Aarde af?

De producenten gaan in op een populair gerucht.

Met drie afleveringen achter de rug, vragen fans van HBO's Westworld zich steeds meer af rond de show. Zou deze zich wel op Aarde afspelen? In aflevering drie bleek dat de communicatie tussen de buitenwereld en mensen in Westworld vrij moeizaam verloopt, wat natuurlijk vreemd klinkt voor een wereld in de toekomst. Bedenkers Jonathan Nolan en Lisa Joy vertelden tegenover Entertainment Weekly hierover.


Nolan: "Ik kan me herinneren dat [uitvoerend producent J.J. Abrams] me belde na het zien van de originele film. In mijn herinnering breidde ik die hovercraft scène waarin ze aankomen in het park uit met het ruimtehotel van 2001. En ik zei tegen J.J.: 'Ligt het park wel op deze planeet?' Het belangrijkste voor ons is, dat als je begint met kijken, je geen idee hebt waar je bent. Disneyland ligt op een parkeerplaats in Anaheim, maar is spectaculair en je vergeet waar het ligt zodra je binnen loopt. Tegen het eind van het eerste seizoen, zal je, als je oplet, weten waar het ligt. Lisa is het daarmee eens."

Joy: "Als het om communicatie gaat, waar je ook bent, het park is gigantisch en je gaat dus niet vaak naar huis. Er zijn geen open communicaties, dus je pakt ook niet zomaar een telefoon op. Zelfs de belangrijkste medewerkers moeten naar een speciale communicatieruimte om hun intellectuele eigendom te beschermen. We hopen een portret van de bedrijfscultuur daar te schetsen op deze manier."

Er zijn nog zeven afleveringen te gaan, dit eerste seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen