search

Ons nieuws van woensdag 19 oktober 2016

Twee CBS drama's gecancelled
Series / Nieuws

Twee CBS drama's gecancelled

Twee van de drie projecten van deze zomer hebben geen toekomst meer bij CBS.

CBS heeft bekend gemaakt dat het haar twee drama's van deze zomer, BrainDead en American Gothic na één seizoen zal afvoeren. Van de drie zomer drama's van CBS blijft op deze manier alleen nog 'Zoo' over.

De cast van de serie BrainDead bestond uit onder meer Elizabeth Winstead, Danny Pino, Tony Shalhoub en Aaron Tveit. De reeks werd geïntroduceerd als onderdeel van het zomermodel van CBS waarbij de eerste aflevering goed was voor zo'n 5 miljoen live-kijkers. In september sloot de reeks af met cijfers die rond de helft lagen van deze van de première.

American Gothic was dan weer een product van executive producer Corinne Brinkerhoff. De cast bestond uit onder meer Juliet Rylance en Justin Chatwin. De eerste aflevering van deze reeks was goed voor zo'n 3,4 miljoen kijkers.

Was jij een fan van één van deze twee series, of misschien wel van allebei en ga je ze missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kyle MacLachlan & co. in nieuwe featurette 'Twin Peaks' S3
Series / Video/clip/featurette

Kyle MacLachlan & co. in nieuwe featurette 'Twin Peaks' S3

Heel veel wijzer worden we er echter niet van...



Showtime heeft de eerste featurette over het nieuwe seizoen van Twin Peaks vrijgegeven. De nieuwe afleveringen zullen ergens in 2017 uitgezonden door Showtime. De featurette kun je hierboven bekijken!

In deze eerste blik achter de schermen zien we een aantal oorspronkelijke castleden, zoals Kyle MacLachlan, Miguel Ferrer, Kimmy Robertson, Harry Goaz, Dana Ashbrook en James Marshall, maar ook nieuwe toevoegingen zoals Jim Belushi, Amy Shiels, Robert Knepper en Chrysta Bell.

Twin Peaks wordt gezien als een van de meest baanbrekende en invloedrijke series in de tv-geschiedenis en de nieuwe afleveringen spelen zich 25 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste twee seizoenen af. De scenario's van het nieuwe seizoen werden geschreven door bedenkers en uitvoerend producenten David Lynch en Mark Frost. Lynch regisseerde alle afleveringen.

Naast de eerder genoemde acteurs bestaat de zeer uitgebreide cast van het nieuwe seizoen uit namen zoals Monica Bellucci, Michael Cera, Richard Chamberlain, David Duchovny, Sky Ferreira, Robert Forster, Ernie Hudson, David Patrick Kelly, David Koechner, Jane Levy, Matthew Lillard, Bérénice Marlohe, Derek Mears, Sara Paxton, Max Perlich, Trent Reznor, Tim Roth, John Savage, Harry Dean Stanton, Ethan Suplee, Russ Tamblyn, Eddie Vedder em Alicia Witt. Naast de eerder genoemde terugkerende castleden zijn er ook opnieuw rollen voor Sherilyn Fenn, Sheryl Lee, Madchen Amick, Michael Horse, Peggy Lipton, Everett McGill, Ray Wise, Grace Zabriskie en Lynch zelf als FBI Regional Bureau Chief Gordon Cole.

En of die behoorlijk indrukwekkende lijst acteurs nog niet genoeg is werden eerder ook de volgende namen aangekondigd: Ashley Judd, Larry Clarke, Laura Dern, Balthazar Getty, Grant Goodeve, Caleb Landry Jones, Jennifer Jason Leigh, Amanda Seyfried, Tom Sizemore en Naomi Watts.

Wat verwachten jullie van de nieuwe Twin Peaks-afleveringen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'The Blacklist' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'The Blacklist' seizoen 3

Mooie beelden, sfeervolle audio en veel extra's.

Bedenker: Jon Bokenkamp | Cast: James Spader (Raymond Reddington), Megan Boone (Elizabeth Keen), Diego Klattenhoff (Donald Ressler), Ryan Eggold (Tom Keen), Harry Lennix (Harold Cooper) | Jaren: 2013 "“ heden | Release: NBC, RTL4

Sinds september 2013 vermaken mensen zich met The Blacklist, een innovatieve serie die vooral draait om Raymond Reddington. Hij is een meestercrimineel, die op een dag besluit zichzelf aan te geven bij de FBI. Maar Reddington heeft een plan: hij brengt met zich mee een lange lijst met daarop de namen van misdadigers en hoe men ze kan pakken. Daarnaast speelt er nog iets, wat te maken heeft met de jonge Elizabeth Keen. Ondertussen tellen de avonturen drie seizoenen en is het derde nu in Nederland te koop.

Als het seizoen van start gaat, is FBI-agent Elizabeth "Liz" Keen nu op de vlucht met crimineel meesterbrein Raymond "Red" Reddington. Er loopt een onderzoek tegen assistent-FBI Directeur Harold Cooper en nu leidt agent Donald Ressler tegen wil en dank de FBI Task Force in een klopjacht op Liz en Red. Terwijl ze hun voormalige collega's maar moeizaam voor blijven, duikt Liz in Reds onderwereld van twijfelachtige contacten en geheime operaties. Liz begeeft zich op een onvoorspelbare reis van zelfontdekking en alle elementen van haar leven, inclusief haar onduidelijke relatie met Tom, komen onder immense druk te staan als ze blijft geloven dat Red alle antwoorden heeft.

Dit derde seizoen werd nog beter ontvangen dan voorgaande reeksen. Op RottenTomatoes scoort men gemiddeld een 7,4 op een percentage van 91. De site denkt dat de consensus onder critici is dat de serie na een iets matiger tweede seizoen weer "in topvorm is, met nieuwe gevaren voor Red" en "alle ruimte voor James Spader om te schitteren". De kijkcijfers zijn wel iets teruggelopen, al blijven ze hoog. Waar het eerste seizoen nog gemiddeld 14,95 miljoen mensen naar NBC trok, was dat bij het tweede nog 13,76 miljoen en in dit derde seizoen waren er gemiddeld 11,19 miljoen kijkers.



Blu-ray: The Blacklist seizoen 3 | Duur: 980 min. | Release: oktober 2016 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels, Frans, Italiaans DTS-HD MA | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans | Discs: 6x Blu-ray | EAN: 8-712609-606591 | Met dank aan: Sony Pictures

De serie wordt aangeleverd in eenzelfde box als de voorgaande seizoenen. Het gaat om een extra dikke Blu-ray keepcase, met daarin een totaal van zes schijven. Elk van die schijven heeft weer een aantal andere personages opgedrukt staan en er staat informatie over welke afleveringen er op elke schijf staan. Ook staan er in de hoes synopsissen van de afzonderlijke afleveringen gedrukt.

Beelden en audio
The Blacklist is een van de best bekeken series van NBC op dit moment en dus is het geen wonder dat er veel geld in de beeldkwaliteit en de audio gaat zitten. Het geheel ziet er dus mooi uit, met veel details en levendige kleuren. Vooral scènes die zich buitenshuis afspelen zijn daardoor erg mooi om naar te kijken.

De audio is verder sfeervol als altijd, met mooie muziek voor elk afzonderlijk personage. Verder zijn ook dialoog en achtergrondgeluiden goed te horen. Vooral mooi zijn momenten van actie in de film, waarbij bijvoorbeeld pistolen afgeschoten worden.

Extra's
Er zitten weer behoorlijk wat extra's bij de uitgave. Er zijn een heleboel verwijderde scènes vrijgegeven, waarvan je bij sommige de vraag kan stellen waarom ze verwijderd zijn (en bij anderen is dat juist helder). Verder zijn er commentaren bij afleveringen 9 en 19, van Jon Bokenkamp, Brandon Margolis en Kat Goodson.

Andere mooiere extra's draaien om het verfilmen van de serie (van script naar scherm), over Aram (de technologie-expert van de serie), de schurken van seizoen drie, het maken van een comic en de mooiste regels tekst van Red.



Toekomst
Het vierde seizoen van The Blacklist wordt al uitgezonden in de Verenigde Staten. De kijkcijfers zijn flink gezakt in de VS, naar 6,40 miljoen voor de première. Of er een vijfde reeks komt is nog niet bekend, maar het lijkt er wel op. Ook werkt men aan een spin-off, The Blacklist: Redemption genaamd, met hoofdrollen voor Famke Janssen en Ryan Eggold.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Speelt 'Westworld' zich wel op Aarde af?
Series / Nieuws

Speelt 'Westworld' zich wel op Aarde af?

De producenten gaan in op een populair gerucht.

Met drie afleveringen achter de rug, vragen fans van HBO's Westworld zich steeds meer af rond de show. Zou deze zich wel op Aarde afspelen? In aflevering drie bleek dat de communicatie tussen de buitenwereld en mensen in Westworld vrij moeizaam verloopt, wat natuurlijk vreemd klinkt voor een wereld in de toekomst. Bedenkers Jonathan Nolan en Lisa Joy vertelden tegenover Entertainment Weekly hierover.

Nolan: "Ik kan me herinneren dat [uitvoerend producent J.J. Abrams] me belde na het zien van de originele film. In mijn herinnering breidde ik die hovercraft scène waarin ze aankomen in het park uit met het ruimtehotel van 2001. En ik zei tegen J.J.: 'Ligt het park wel op deze planeet?' Het belangrijkste voor ons is, dat als je begint met kijken, je geen idee hebt waar je bent. Disneyland ligt op een parkeerplaats in Anaheim, maar is spectaculair en je vergeet waar het ligt zodra je binnen loopt. Tegen het eind van het eerste seizoen, zal je, als je oplet, weten waar het ligt. Lisa is het daarmee eens."

Joy: "Als het om communicatie gaat, waar je ook bent, het park is gigantisch en je gaat dus niet vaak naar huis. Er zijn geen open communicaties, dus je pakt ook niet zomaar een telefoon op. Zelfs de belangrijkste medewerkers moeten naar een speciale communicatieruimte om hun intellectuele eigendom te beschermen. We hopen een portret van de bedrijfscultuur daar te schetsen op deze manier."

Er zijn nog zeven afleveringen te gaan, dit eerste seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jason Segel in voor 'How I Met Your Mother' reünie
Series / Nieuws

Jason Segel in voor 'How I Met Your Mother' reünie

Als wij het willen, wil hij het ook!

Fans van How I Met Your Mother zullen nog altijd moeite hebben met het laatste seizoen, en natuurlijk ook de allerlaatste aflevering van de serie, maar als het aan Jason Segel ligt, komt er een reünie. Daarin zou wellicht alles rechtgezet kunnen worden. Tegenover The Hollywood Reporter vertelde Segel dat er nog geen definitieve plannen zijn, maar dat als er genoeg vraag is, er misschien wel een nieuwe aflevering of iets dergelijks komt.

"Ik ben overal toe bereid. Wat die mannen ook willen. Het heeft mijn leven veranderd… Ik zou het overlaten aan de schrijvers. Een van de geweldige dingen van mijn relatie met deze serie, is dat ik me nooit bezig heb hoeven volgen met het schrijven. Ik probeerde gewoon uit te voeren wat die geweldige schrijvers deden, dus ik zou hen dat net als eerst ook nu laten doen."

Eerder probeerden bedenkers Carter Bays en Craig Thomas al een spin-off te lanceren in de vorm van How I Met Your Father, maar CBS besloot na het maken van de pilot, dat die er niet zo komen. Tegelijk klinkt een reünie wel als een optie, gezien de huidige trend van revivals.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.