Spike TV bemachtigt rechten 'Waco' met Taylor Kitsch en Michael Shannon

De miniserie wordt gemaakt door de broeders Dowdle, die eerder films zoals No Escape en As Above, So Below maakten.

Zilko Tarici, 28-10-2016 14:22

Spike TV heeft aangekondigd dat ze de rechten hebben bemachtigd van miniserie Waco, waarin Michael Shannon en Taylor Kitsch de hoofdrollen zullen spelen. De serie, die gaat over de Branch Davidian aanval in Waco, Texas, wordt ontwikkeld door The Weinstein Company en zal bestaan uit zes afleveringen.
Broeders John Erick Dowdle en Drew Dowdle, die eerder als regisseurs/schrijvers/producenten verantwoordelijk waren voor films zoals No Escape, As Above, So Below en Devil dragen zorg voor het script en de regie van Waco.

Shannon zal de rol spelen van FBI-onderhandelaar Gary Noesner en Kitsch neemt op zijn beurt de rol van sekteleider David Koresh op zich. Waco werd in 1993 wereldnieuws toen de FBI en ATF 51 dagen lang met elkaar overhoop lagen. De miniserie zal beide kanten van het conflict belichten. Als bronmateriaal gebruiken de gebroeders Dowdle de boeken A Place Called Waco van David Thibodeau en Sinful Messiah van de eerder genoemde Noesner.

Shannon en Kitsch zullen dienst doen als uitvoerend producenten van Waco. Het is nog onbekend wanneer de serie zal worden uitgezonden.

Bron: Variety

Lees meer over: Waco, Taylor Kitsch, Michael Shannon, John Erick Dowdle, Drew Dowdle

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix