search

Ons nieuws van vrijdag 28 oktober 2016

'Bones The Final Chapter' begint in januari 2017
Series / Nieuws

'Bones The Final Chapter' begint in januari 2017

David Boreanaz en Emily Deschanel spelen opnieuw de hoofdrollen in het twaalfde en laatste seizoen van de serie.

Fox kondigde gisteren aan dat de eerste aflevering van Bones The Final Chapter, het twaalfde en laatste seizoen van de serie Bones, uitgezonden zal worden op 3 januari 2017. In het twaalf afleveringen durende seizoen worden de verhaallijnen van Brennan (Emily Deschanel), Booth (David Boreanaz) en het Jeffersonian FBI-team tot een einde gebracht.

De fans kunnen genieten van onverwachte gastrollen, alsmede de terugkeer van een oude vlam van een van de teamleden. Daarnaast komen er onderwerpen aan bod zoals een bruiloft, seriemoordenaars en een wedstrijd die de nodige druk uitoefent op het huwelijk van Booth en Brennan.

Het eerste seizoen van Bones stamt alweer uit 2005. De serie werd bedacht door Hart Harrison en is losjes gebaseerd op de bekende boekenreeks en het leven van Kathy Reichs. Tot nu toe zijn er 234 afleveringen van de serie gemaakt en werd Bones tweemaal genomineerd voor een Primetime Emmy.

Wat vinden jullie ervan dat Bones tot een einde komt? Laat hieronder van je horen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spike TV bemachtigt rechten 'Waco' met Taylor Kitsch en Michael Shannon
Series / Nieuws

Spike TV bemachtigt rechten 'Waco' met Taylor Kitsch en Michael Shannon

De miniserie wordt gemaakt door de broeders Dowdle, die eerder films zoals No Escape en As Above, So Below maakten.

Spike TV heeft aangekondigd dat ze de rechten hebben bemachtigd van miniserie Waco, waarin Michael Shannon en Taylor Kitsch de hoofdrollen zullen spelen. De serie, die gaat over de Branch Davidian aanval in Waco, Texas, wordt ontwikkeld door The Weinstein Company en zal bestaan uit zes afleveringen.

Broeders John Erick Dowdle en Drew Dowdle, die eerder als regisseurs/schrijvers/producenten verantwoordelijk waren voor films zoals No Escape, As Above, So Below en Devil dragen zorg voor het script en de regie van Waco.

Shannon zal de rol spelen van FBI-onderhandelaar Gary Noesner en Kitsch neemt op zijn beurt de rol van sekteleider David Koresh op zich. Waco werd in 1993 wereldnieuws toen de FBI en ATF 51 dagen lang met elkaar overhoop lagen. De miniserie zal beide kanten van het conflict belichten. Als bronmateriaal gebruiken de gebroeders Dowdle de boeken A Place Called Waco van David Thibodeau en Sinful Messiah van de eerder genoemde Noesner.

Shannon en Kitsch zullen dienst doen als uitvoerend producenten van Waco. Het is nog onbekend wanneer de serie zal worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mad Men'-bedenker maakt serie voor Amazon
Series / Nieuws

'Mad Men'-bedenker maakt serie voor Amazon

Veel is er niet bekend, maar het wordt een hedendaagse anthologie.

Het immense succes van AMC-serie Mad Men heeft ertoe geleid dat showrunner Matt Weiner zo ongeveer alles mag maken waar hij zin in heeft. Toch had niemand verwacht dat hij nu al terug zou keren. Na het regisseren van een aflevering van Orange is the New Black, keert hij terug om een anthologie-reeks voor Amazon te maken.

The Hollywood Reporter stelt dat Weiner de nog onbetitelde nieuwe serie zal schrijven en produceren en minstens de helft van de acht geplande afleveringen ook regisseert. Er zijn weinig details bekend, maar het concept zou een "hedendaagse anthologie die zich afspeelt op meerdere locaties van over de hele wereld" betreffen.

Daarvoor krijgt Weiner beschikking over een budget van maar liefst 70 miljoen dollar. Dat geld wordt hem betaald door Amazon en The Weinstein Co., dus niet Lionsgate, dat Mad Men financierde. Van de nieuwe serie zal vermoedelijk eens per week een aflevering uitgezonden worden. Een releasedatum is er nog niet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney komt met 'Muppet Babies'
Series / Nieuws

Disney komt met 'Muppet Babies'

Korte verhalen van 11 minuten rond de Muppets.

De terugkeer van de volwassen Muppets op ABC deed het lang niet zo goed als Disney gehoopt had, dus is die show al tot een einde gekomen. Toch is men er niet van overtuigd dat de franchise zijn beste tijd gehad heeft, want in een nieuwe aankondiging heeft Disney onthuld dat er een Muppets Babies serie komt.

In 2018 moet er een reboot van die serie, die in de jaren tachtig te zien was op televisie, uitgezonden worden op Disney Junior. Het gaat om "de capriolen van Kermit, Piggy, Animal en de rest in de speelkamer." Elke aflevering bestaat uit "twee verhalen van 11 minuten, gericht op 4 tot 7 jarigen met een nadruk op creatief en kritisch denken."

Disney heeft er al zin in: "We kijken ernaar uit om te beginnen met de productie van een nieuwe versie van de geliefde Muppet Babies. Ouders zullen blij zijn hun favoriete Muppets terug te zien in gemengd geanimeerde stijl die ze nog kennen van de oorspronkelijke serie, en kinderen zullen een introductie krijgen in deze gekke en warme wereld die helemaal perfect is voor een jong publiek."

De eerste reeks rond de baby Muppets liep van 1984 tot 1991, dus vermoedelijk heeft deze nieuwe versie ook wel een langere levensduur.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Premièredatum 4e seizoen 'Sherlock' onthuld!
Series / Nieuws

Premièredatum 4e seizoen 'Sherlock' onthuld!

The Six Thatchers wordt op 1 januari 2017 uitgezonden.

Op Twitter is bekend gemaakt dat het vierde seizoen van BBC hitserie Sherlock op 1 januari 2017 van start gaat. Dan is de eerste van drie afleveringen te zien, The Six Thatchers getiteld. De volgende twee afleveringen zijn in de twee weken daarna te zien, waarmee de vierde reeks van de serie van Steven Moffat nog voor februari 2017 voorbij is.

Voorlopig is dat de laatste keer dat we Benedict Cumberbatch en Martin Freeman kunnen bewonderen als Sherlock Holmes en Dr. Watson. Het duo heeft het zo druk met het maken van films, dat ze weinig tijd meer hebben voor de BBC-serie. Mochten er goede verhalen komen voor een eventueel vijfde seizoen, is men wel bereid terug te keren.


Waar The Six Thatchers om zal draaien is niet bekend, maar het is in elk geval een verwijzing naar het korte verhaal The Six Napoleons van Sir Arthur Conan Doyle. In de afleveringen speelt Toby Jones de grote slechterik.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.