search
'American Gigolo' wordt Showtime-serie
Series / Nieuws

'American Gigolo' wordt Showtime-serie

Richard Gere speelde de hoofdrol in de misdaadfilm uit 1980.

Showtime werkt samen met Paramount Television aan een tv-reboot van de klassieke misdaadfilm American Gigolo uit 1980. Richard Gere en Lauren Hutton speelden indertijd de hoofdrollen. De tv-versie zal zich afspelen in de huidige tijd, maar gaat net als de oorspronkelijke film over een mannelijke escort in Los Angeles die verliefd wordt op de vrouw van een politicus. Hij blijkt echter ook de hoofdverdachte in een moordzaak.


Neil LaBute zal het script van de serie schrijven. Twee jaar geleden werd er voor het eerst melding gedaan over een mogelijke American Gigolo-serie. Jerry Bruckheimer en Jonathan Littman zullen produceren. Paul Schrader, die de filmversie regisseerde en het script ervan schreef, zal een adviserende rol hebben tijdens de productie.

American Gigolo is slechts een van vele films die Paramount in een tv-jasje wil steken. Andere films die op tv een nieuw leven krijgen zijn o.a. The Italian Job, Shutter Island, School of Rock en de Jack Ryan-franchise. Andere studio's werken aan tv-versies van films zoals Sneakers, Enemy of the State, The Departed, The Lost Boys, Let the Right One In, War of the Worlds en Varsity Blues.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen