search
'The Big Bang Theory' krijgt spin-off rond jonge Sheldon
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory' krijgt spin-off rond jonge Sheldon

Een handige manier voor CBS om goedkoop te profiteren van de populaire show.

CBS heeft een interessante keuze gemaakt met betrekking tot The Big Bang Theory. Er komt een spin-off serie die gaat draaien om een jonge variant van Sheldon Cooper. Acteur Jim Parsons, die de rol van Sheldon speelt, is aan het project verbonden als uitvoerend producent en doet dat samen met Chuck Lorre en showrunner Steve Molaro.


Molaro mag het script voor de pilot schrijven, dat zal draaien om de jeugd van Sheldon in Texas. Zijn jonge jaren stonden al langer centraal in de Emmy-winnende serie, maar beelden zijn er nooit vertoond. Daar komt nu dus mogelijk verandering in.

The Big Bang Theory bevindt zich nu in het tiende seizoen en de verwachting is dat CBS en Warner Bros. binnenkort in gesprek gaan met de cast om nog eens twee of drie nieuwe seizoenen te maken. Toch is het duur, want de hoofdrolspelers, Parsons, Johnny Galecki en Kaley Cuoco krijgen nu al elk 1 miljoen dollar per aflevering betaald. Dat voor 24-afleveringen tellende seizoenen.

Een spin-off serie zou zorgen dat de fans van Big Bang blijven kijken, maar de kosten flink omlaag brengen. Diverse media melden het nieuws, maar benadrukken dat geheel nog in een vroeg stadium verkeert en dat de spin-off alles behalve zeker is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen