Eerste televisieseries Xbox live begin 2014

Eerste televisieseries Xbox live begin 2014

Een nieuwe wereld opent zich.

Jim Pedd, 20 december 2013 om 18:11

Microsoft gaat via de Xbox One en de Xbox 360 het komende jaar televisieseries uitbrengen. Welke dat precies zullen zijn, is niet bekend, al weten we wel dat Steven Spielberg een televisieshow over de spellenreeks Halo produceert.
De Telegraaf kreeg Nancy Tellem te spreken, die verantwoordelijk is voor de televisietak van Microsoft. Zij stelt dat het nog moeilijk is om Hollywood te overtuigen om specifiek voor consoles content te maken. Vreemd is dat wel: Xbox Live heeft maar liefst 48 miljoen abonnees, en biedt dus een grote markt.

Verder blijkt uit een bericht van deadline dat een serie documentaires ook al groen licht heeft gekregen.

De documentaires zullen een uur tot twee uur duren, en de eerste daarvan wordt geregisseerd door Zak Penn. Zijn documentaire zal draaien om de gebeurtenissen rond een actie in 1983 waarin videospellen begraven werden. Atari begroef toen miljoenen onverkochte spellen van het videospel ET the Video Game, vlak buiten het stadje Alamogordo in New Mexico.

Releasedata van deze Xbox series zijn er nog niet, al moeten de shows in de eerste helft van 2014 uitkomen. ”Naarmate we vorderen met de deals, raakt iedereen er mee vertrouwd mee,” vertelde Nancy Tellem over de plannen van Microsoft. Het is dus vooral iets waar nog aan gewerkt moet komen.

Bron: de Telegraaf

Lees meer over: xbox, xbox live, xbox 360, xbox one, nancy tellem, halo, steven spielberg

Populair nieuws