Tv-serie op Blu-Ray: Chicago Fire (seizoen 4)

Tv-serie op Blu-Ray: Chicago Fire (seizoen 4)

HD-uitgave geeft succesvolle brandweerserie een uitstekend beeld.

Bram de Groot, 13 november 2016 om 19:22

Bedenkers: Michael Brandt | Derek Haas | Cast: Jesse Spencer (Matthew Casey), Taylor Kinney (Kelly Severide), Monica Raymund (Gabriela Dawson), David Eigenberg (Christopher Herrmann), Eamonn Walker (Wallace Boden), Yuri Sardarov (Brian "Otis" Zvonecek) e.a. | Uitzending serie: 2012 - Heden | Tv-zenders: NBC | Fox
De succesvolle brandweerserie Chicago Fire heeft de smaak goed te pakken. In de States draait alweer het vijfde seizoen op de zender NBC. Het succes bleek zelfs zo groot dat het "Chicago-universum" is uitgebreid met de politievariant Chicago P.D. (2014 - heden) en de ziekenhuisserie Chicago Med (2015 - heden). De hoofdserie wist met het vierde seizoen een record aantal kijkers te trekken. Voor de fans uiteraard goed nieuws.

In het vierde seizoen van Chicago Fire (IMDb = 7,9, ST = 8,0) lopen de emoties hoog op bij de heldhaftige brandweerlieden, het reddingsteam en de paramedici van Chicago Firehouse 51. Wanneer Lt. Matt Casey te maken krijgt met de nasleep van zijn undercoverwerk en Lt. Kelly Severide moeite heeft met zijn demotie dreigen persoonlijke problemen de overhand te krijgen terwijl zij dagelijks beslissingen moeten maken die bepalen over leven en dood.

Op de Nederlandse televisie wordt Chicago Fire overigens uitgezonden door FOX.


Uitgave: Chicago Fire - Seizoen 4 | Aantal discs 6 x Blu-ray | Afleveringen: 23 x 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083076351 | Release: oktober 2015 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes schijven van deze Blu-ray uitgave van het vierde seizoen van Chicago Fire zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase. In de hoes of op de schijven is er helaas geen extra informatie geplaatst over de afleveringen en het bonusmateriaal. Gemiste kans om een nette hoes aan te leveren.

De beeldkwaliteit van deze Blu-Ray uitgave van de NBC-serie is erg netjes. Het bewegelijke camerawerk komt doorgaans natuurlijk over met bijhorende kleuren en een mooie scherpte. Dit resulteert in een mooi vlak en helder beeld, iets dat goed past bij de serie. Van ruis amper sprake, al weet de serie niet altijd de juiste filmische sfeer vast te houden. Desondanks is het beeld erg goed. Het geluid wordt aangeleverd door een nette DTS-HD 5.1 geluidstrack welke zich vooral focust op de dialoog. Want praten kunnen de experts van en rondom Chicago Firehouse 51 wel. Uiteraard zet de muzikale ondersteuning aan bij de actiescènes.

Aantal extra's
Op de schijven zijn een aantal extra's terug te vinden. Dit zijn vooral de kortere behind the scènes-featurettes bij iedere aflevering. Er zijn snel wat interviews met uiteraard beelden van achter de schermen te zien, zeer aardig in beeld gebracht. Voer voor de fans. Ook de cross-over afleveringen met Chicago P.D. en Chicago Med zijn te bekijken.

Seizoen 5 draait al een maandje
NBC kondigde bij de start van het vierde seizoen al het vijfde aan. Deze is ondertussen al aan de gang, namelijk sinds 11 oktober dit jaar. De kijkcijfers blijven voorlopig gelijk aan het vierde seizoen en NBC zal ongetwijfeld snel het zesde seizoen officieel aankondigen. Net Chicago Fire heeft deze zender een dikke hit te pakken.

Lees meer over: bluray, review, dvd, chicago fire, chicago pd, chicago med, seizoen 4

Informatie over de serie: Chicago Fire

Populair nieuws