search
Tv-serie op Dvd: Banshee (seizoen 4)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Banshee (seizoen 4)

Het laatste seizoen rond het personage Lucas Hood.

Bedenkers: David Schickler | Jonathan Tropper | Cast: Antony Starr (Lucas Hood), Ivana Miličević (Anastasia / Carrie Hopewell), Ulrich Thomsen (Kai Proctor), Frankie Faison (Sugar Bates), Hoon Lee (Job), Matt Servitto (Brock Lotus), e.a. | Uitzending serie: 2013 - heden | Tv-zenders: Cinemax

Dit jaar is er na vier seizoenen een einde gekomen aan de Cinemax-serie Banshee (IMDb = 8,4). Ondanks dat de actie-/misdaadserie gewaardeerd werd, bleven de kijkcijfers achter en daalden deze in het meest actuele seizoen naar een dieptepunt. Toch werd er met het vierde, kortere seizoen een punt gezet achter het verhaal van ex-crimineel Lucas Hood, gespeeld door Anthony Starr.

In seizoen 4 van Banshee heeft Hood een nieuwe missie: hij zit een meedogenloze seriemoordenaar op de hielen en wil tegelijkertijd een oude bondgenoot opsporen. Het verhaal speelt zich twee jaar nadat een miljoenenroof van Lucas en Carrie niet goed afliep, wat de man van Carrie zijn leven kostte en Job bij een criminele bende deed belanden. Na een periode van drank en doorzakken en een onverwachte redding door Rebecca, duikt Lucas op uit zijn zelf opgelegde ballingschap. In Banshee ontdekt hij dat de stad in zijn afwezigheid drastisch is veranderd en dat er van alle kanten gevaren dreigen.



Blu-Ray: Banshee - Seizoen 4 | Aantal discs 3 x Dvd | Speelduur: 8 x 49 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Duits | EAN: 5051888225448 | Release: oktober 2016 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het vierde seizoen van Banshee zitten verpakt in standaard doorzichtige amaray Dvd keepcase, met daaromheen een stevige sleeve. In de keepcase staan per disc de titels van de afzonderlijke afleveringen en de extra's aangegeven. Netjes.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave ziet er goed uit. De serie heeft een redelijke filmische uitstraling en de standaard definition beeldkwaliteit is degelijk te noemen. De kleuren lijken wel wat te contrastrijk, maar dit bederft de kijkervaring zeker niet. Het geluid wordt aangeleverd door een Dolby Digital surround-track. Deze laat eigenlijk alleen echt van zich horen tijdens de stevigere scènes, als muziekeffecten een iets grotere rol gaan spelen en de muziek toeneemt. Verder focust de track zich vooral op de dialoog.

Paar extra's
Verspreid over de schijven zijn een aantal meer standaard extra's te vinden zoals verwijderde scènes en zeer korte 'Zoomed In'-featurettes waarin binnen enkele minuten de afleveringen worden toegelicht.

Interessanter is mogelijk 'Banshee Origins' op de eerste schijf, die je mee terugneemt naar de eerdere seizoenen, om je geheugen op te frissen bijvoorbeeld. Op de derde schijf staan twee featurettes, met de titels 'Job's Best Outfits' en 'Favorite Fights.' Wil je meer inside info dan volg je twee tracks met audiocommentaar bij aflevering 6 (Only One Way a Dogfight Ends) en 8 (Requiem).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen