search

Ons nieuws van woensdag 30 november 2016

Tom Hardy in vier spectaculaire promo´s ´Taboo´
Series / Nieuws

Tom Hardy in vier spectaculaire promo´s ´Taboo´

FX zendt de indrukwekkend ogende serie uit vanaf 10 januari 2017.

FX heeft vier spectaculair ogende nieuwe promo's van Taboo vrijgegeven. Taboo is een duistere nieuwe dramaserie met een hoofdrol voor niemand minder dan Tom Hardy.

Taboo werd bedacht door Steven Knight en Hardy en zijn vader Chips Hardy. Het verhaal van de serie speelt zich af in 1814 en gaat over een dood geachte ontdekkingsreiziger die na jaren in Afrika te hebben doorgebracht terugkeert naar Londen om het scheepvaartbedrijf van zijn vader over te nemen en een nieuw leven op te bouwen. De man komt er echter al snel achter dat zijn vader hem niet alleen zijn bedrijf heeft achtergelaten, maar ook een hoop vijanden.

Naast Hardy zijn er in Taboo ook rollen weggelegd voor acteurs zoals Jonathan Pryce, Oona Chaplin, Stephen Graham, Michael Kelly, Jessie Buckley, David Hayman, Tom Hollander, Jason Watkins, Franka Potente en Mark Gatiss. FX zendt de serie uit vanaf dinsdag 10 januari 2017.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kevin Smith niet langer verbonden aan tv-versie 'Buckaroo Banzai'
Series / Nieuws

Kevin Smith niet langer verbonden aan tv-versie 'Buckaroo Banzai'

Wegens juridische conflicten met de makers van de oorspronkelijke film, laat de regisseur het project vallen.

Een paar maanden geleden werd nog aangekondigd dat regisseur Kevin Smith een tv-serie ontwikkelde gebaseerd op de excentrieke sci-fi film The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension uit 1984. Smith had zijn idee voor twee seizoenen van de serie al helemaal uitgevogeld.

Vandaag komt hier echter een eind aan, nu Smith het project heeft verlaten vanwege een rechtszaak die studio MGM is begonnen tegen Earl Mac Rauch en W.D. Richter, respectievelijk de scenarist en regisseur van de oorspronkelijke film. Smith liet via Facebook het volgende weten over zijn vertrek:

"Het komt erop neer dat ik niet betrokken wil zijn bij een rechtszaak. Ik hou van de mensen bij MGM, ze hebben me ontzettend goed behandeld tijdens het ontwikkelen van deze serie, en dat geldt ook voor Amazon. Maar je moet onthouden dat er nog geen script is, en er is nog niks gefilmd. Ik heb ook nog geen cent betaald gekregen, dus er is niks aan de hand. Dit juridische gedoe komt uit het niks. Ik belde mijn agent en liet hem weten dat ik niet meer betrokken wil zijn bij het project. Ik wens alle betrokken partijen het beste en hoop dat ze tot een overeenkomst kunnen komen. Als alles goed afloopt en ze willen me nog steeds als regisseur, dan mogen ze me altijd benaderen. Of ze dat doen is een tweede."

Zal MGM de serie nog steeds willen maken, nu Smith het project heeft verlaten? Het lijkt erop dat we toch echt de afloop van de betreffende rechtszaak zullen moeten afwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen extra afleveringen voor The Odd Couple
Series / Nieuws

Geen extra afleveringen voor The Odd Couple

Is het verhaal van de reeks ten einde?

CBS heeft bekend gemaakt dat er geen extra afleveringen meer zullen verschijnen voor wat het derde seizoen van 'The Odd Couple' betreft. Momenteel bestaat het derde seizoen van de reeks uit dertien afleveringen en daar zal het dus bij blijven.

Op het eerste zicht is het niet zo vreemd dat het derde seizoen slechts uit dertien afleveringen bestaat aangezien dit eveneens het geval was bij de eerste twee seizoenen. Deze werden echter in het midseason gelanceerd wat niet van toepassing was voor het derde seizoen. Het zag er dan ook naar uit dat er meer afleveringen zouden komen, maar CBS heeft toch besloten om dit plan niet door te zetten.

CBS benadrukte naar aanleiding van bovenstaand nieuws dat The Odd Couple nog niet is gecancelled. Er zou dus zomaar nog een vierde seizoen van kunnen komen, al lijkt dat op vandaag eerder weinig waarschijnlijk. De ratings van seizoen 3 zijn immers niet over naar huis te schrijven en bovendien lanceert CBS volgend jaar haar nieuwe comedy genaamd 'Superior Donuts'. Tel daarbij ook nog eens vier drama's op die reeds in de planning staan voor 2017 en de kansen voor The Odd Couple slinken aanzienlijk.

Ben jij een fan van The Odd Couple en zou je graag toch nog een vierde seizoen willen zien?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Z Nation krijgt vierde seizoen
Series / Nieuws

Z Nation krijgt vierde seizoen

Het drama doet het uitstekend voor Syfy en wordt daar nu voor beloond.

Ben je klaar voor nog meer zombie geweld? Dat is namelijk precies wat je zal voorgeschoteld krijgen in het vierde seizoen van de Syfy serie Z Nation! Het vierde seizoen zal bestaan uit 13 afleveringen en zal te zien zijn in 2017.

De bekendmaking van een vierde seizoen komt niet helemaal uit de lucht vallen, in tegendeel. Z Nation weet dan ook erg goede cijfers voor te leggen met een gemiddeld aantal kijkers van zo'n 1,2 miljoen. Vanaf het ogenblik dat de reeks werd gelanceerd scoort ze telkens in de top 10 van meest gekeken (gescripte) series. Dat er een vervolg zou komen was dan ook eigenlijk slechts een kwestie van tijd.

De cast van Z Nation bestaat onder meer uit Kellita Smith, DJ Qualls en Keith Allan. Karl Schaefer fungeert als showrunner.

Ben jij een fan van Z Nation en kijk je er nu al naar uit wat het vierde seizoen allemaal voor jou in petto zal hebben?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Dvd: Banshee (seizoen 4)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Banshee (seizoen 4)

Het laatste seizoen rond het personage Lucas Hood.

Bedenkers: David Schickler | Jonathan Tropper | Cast: Antony Starr (Lucas Hood), Ivana Miličević (Anastasia / Carrie Hopewell), Ulrich Thomsen (Kai Proctor), Frankie Faison (Sugar Bates), Hoon Lee (Job), Matt Servitto (Brock Lotus), e.a. | Uitzending serie: 2013 - heden | Tv-zenders: Cinemax

Dit jaar is er na vier seizoenen een einde gekomen aan de Cinemax-serie Banshee (IMDb = 8,4). Ondanks dat de actie-/misdaadserie gewaardeerd werd, bleven de kijkcijfers achter en daalden deze in het meest actuele seizoen naar een dieptepunt. Toch werd er met het vierde, kortere seizoen een punt gezet achter het verhaal van ex-crimineel Lucas Hood, gespeeld door Anthony Starr.

In seizoen 4 van Banshee heeft Hood een nieuwe missie: hij zit een meedogenloze seriemoordenaar op de hielen en wil tegelijkertijd een oude bondgenoot opsporen. Het verhaal speelt zich twee jaar nadat een miljoenenroof van Lucas en Carrie niet goed afliep, wat de man van Carrie zijn leven kostte en Job bij een criminele bende deed belanden. Na een periode van drank en doorzakken en een onverwachte redding door Rebecca, duikt Lucas op uit zijn zelf opgelegde ballingschap. In Banshee ontdekt hij dat de stad in zijn afwezigheid drastisch is veranderd en dat er van alle kanten gevaren dreigen.



Blu-Ray: Banshee - Seizoen 4 | Aantal discs 3 x Dvd | Speelduur: 8 x 49 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Duits | EAN: 5051888225448 | Release: oktober 2016 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het vierde seizoen van Banshee zitten verpakt in standaard doorzichtige amaray Dvd keepcase, met daaromheen een stevige sleeve. In de keepcase staan per disc de titels van de afzonderlijke afleveringen en de extra's aangegeven. Netjes.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave ziet er goed uit. De serie heeft een redelijke filmische uitstraling en de standaard definition beeldkwaliteit is degelijk te noemen. De kleuren lijken wel wat te contrastrijk, maar dit bederft de kijkervaring zeker niet. Het geluid wordt aangeleverd door een Dolby Digital surround-track. Deze laat eigenlijk alleen echt van zich horen tijdens de stevigere scènes, als muziekeffecten een iets grotere rol gaan spelen en de muziek toeneemt. Verder focust de track zich vooral op de dialoog.

Paar extra's
Verspreid over de schijven zijn een aantal meer standaard extra's te vinden zoals verwijderde scènes en zeer korte 'Zoomed In'-featurettes waarin binnen enkele minuten de afleveringen worden toegelicht.

Interessanter is mogelijk 'Banshee Origins' op de eerste schijf, die je mee terugneemt naar de eerdere seizoenen, om je geheugen op te frissen bijvoorbeeld. Op de derde schijf staan twee featurettes, met de titels 'Job's Best Outfits' en 'Favorite Fights.' Wil je meer inside info dan volg je twee tracks met audiocommentaar bij aflevering 6 (Only One Way a Dogfight Ends) en 8 (Requiem).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.