search
Improvisatieshow 'De Lama's' had moeten eindigen met film
Series / Nieuws

Improvisatieshow 'De Lama's' had moeten eindigen met film

De lama's zouden in de film meedoen aan het wereldkampioenschap improviseren.

Uit een interview met Tijl Beckand in de Nieuwe Revu blijkt dat de populaire BNN-improvisatieshow De Lama's eigenlijk had moeten eindigen met een speelfilm. Er was zelfs al een scenarist gevonden voor de film. "Producent San Fu Maltha had een scriptschrijver geregeld met een prachtig verhaal dat zich afspeelde in 2014," aldus Beckand.


Het verhaal liet de totaal ontspoorde Lama's zien. "Ruben Nicolai zat in een sekte, Ruben van der Meer speelde in slechte politieseries, Jeroen van Koningsbrugge in een Roemeense pornofilm en Patrick Lodiers was zijn geheugen kwijt," vertelde Beckand over de ietwat dystopische toekomst voor de Lama's.

Maar voor het wereldkampioenschap improviseren moest de groep weer bij elkaar komen in de film. "Improvisatie was groot over de hele wereld en in Nederland was een show onder leiding van de immer perfecte Arie Boomsma een grote hit. We wilden die mannen ontmaskeren tijdens het WK improvisatie en dus moesten De Lama's weer bij elkaar komen."

Maar uiteindelijk maakte de producent een einde aan de droom. "Op een dag zaten we bij hem op kantoor en hij vertelde dat het script was afgekeurd. Toen niemand wist wie dat eigenlijk had gedaan, zei hij: dat zal í­k dan wel geweest zijn. Waarop ik vroeg of hij het gelezen had, maar dat wist hij niet meer. Toen zijn we maar gekapt," concludeert Beckand.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen