search
Jonathan Nolan over Samurai World
Series / Nieuws

Jonathan Nolan over Samurai World

Krijgen we veel te zien van deze wereld?

Showrunner Jonathan Nolan waarschuwde ons enige tijd geleden dat HBO-serie Westworld geen Roman World of Medieval World zou gaan bezoeken, zoals de film van Michael Chrichton in 1973 wel deed. Maar de laatste aflevering van de serie introduceerde wel een mysterieus nieuw concept: SW. Helemaal zeker is niet waar die voor staat, maar we gaan er gezien bovenstaande titel maar gewoon vanuit dat het Samurai World is. Toch zullen we daar niet veel van gaan zien volgens Nolan.


Hij vertelde tegenover The Hollywood Reporter dat "Westworld centraal blijft in het narratief". De voornaamste reden voor de showrunners om ons toch een andere avonturenwereld te laten zien, was om Maeve's begrip van haar kunstmatige bestaan te verbreden. Het idee is dus niet dat het een nieuwe plek wordt die bezocht wordt in de serie.

"Ik zou willen benadrukken dat voor Lisa [Joy] en mijzelf, het tweede seizoen erom draait de wereld een beetje te gaan verkennen, net zoals de hosts die hem beginnen te ontdekken," aldus Nolan. "Dat was vanaf het begin het idee: we weten alleen wat de hosts weten. Terwijl de wereld groter wordt in het tweede seizoen, zien we meer. Maar Westworld blijft centraal staan in het narratief. Dat is de titel van de serie en ook wat we doen, dus dat blijft het hart van wat we vertellen. Maar we zullen zien dat de hosts zich realiseren dat ze niet de enigen zijn."

De voornaamste reden dat er voor een samoerai-wereld gekozen is, komt door de relatie van westerns met Japanse cinema. Mogelijk verkent de serie in de toekomst zelfs nog meer werelden dan alleen Samurai world, maar voorlopig is dit de enige hint naar de aanwezigheid van meer parken. In 2018 gaat de serie verder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen